nutra-effects-kreme-avon

Hidratacija kože na +30 u pet koraka

Visoke temperature i suv vazduh kojima je vaša koža izložena tokom leta predstavljaju ozbiljnu pretnju za svež i blistav ten, zbog čega je hidrataciji lica potrebno posvetiti posebnu pažnju. Prvi znakovi dehidrirane kože su ispucalost, perutanje, crvenilo i osetljivost na dodir. Ukoliko prepoznajete neke od ovih simptoma, dovoljno je da pratite ovih 5 jednostavnih koraka kako biste utolili žeđ koju vaša koža oseća na +30:

1. Jedite što više voća i povrća
U svoje obroke uvrstite što više voća i povrća bogatog vodom, vlaknima i vitaminima, a za još boji efekat dodajte čia seme u vašu omiljenu salatu, ili ga umutite u voćni šejk. Čia seme će vas zasititi i ujedno održati kožu hidriranom.

Povezana vest:  Jubilarni 10. Grazia Shopping Night Ušće u petak, 03.juna

2. Izbegavajte solarijume i preterano sunčanje
Umeren boravak na suncu, uz korišćenje krema sa zaštitnim faktorom i izbegavanje sunčanja od 12 – 15h značajno će doprineti da vaša koža zadrži zdrav i svež izgled.

3. Vežbajte
Fizička aktivnost osigurava dobru cirkulaciju, koja doprinosi boljoj hidrataciji kože. Takođe, znojenjem pospešujete eliminaciju toksina i štetnih materija iz organizma što ujedno daje tenu svežinu i zdrav sjaj.

Povezana vest:  Da li je hleb dobar ili loš za nas?

4. Redovno čistite i tonirajte lice
Avon Nutra Effects osvežavajući preparati za čišćenje i toniranje lica su pravi izbor za visoke letnje temperature, jer ne sadrže sapune i ulja i ne zatvaraju pore. Nakon korišćenja Nutra Effects penastog sredstva za čišćenje lica i tonika za lice sa mat efektom, vaša koža će izgledati izbalansirano i blistavo.

5. Hidrirajte kožu
Došli smo do najvažnijeg koraka – hidratantnih krema uz pomoć kojih ćete nahraniti isušenu kožu i vratiti joj prirodnu vlažnost. Avon Nutra Effects kreme su idealne za visoke letnje temperature, jer zahvaljujući ekstraktu čudotvornog čia semena pružaju koži dubinsku hidrataciju čak 24 časa nakon nanošenja! Ukoliko imate osetljivu kožu, ne brinite – svi Nutra Effects proizvodi su alergološki testirani i bazirani na formuli koja ne sadrži paraben i veštačke boje, a štite vas i od štetnih sunčevih zraka uz SPF 15.

Povezana vest:  Prvi Frikom praznik sladoleda