Belgrade Beer Fest 2014.

ORANGE PUB: Novi ukusi Holandije na domaćoj pivskoj sceni

Da Holandija nije poznata samo po lalama, vetrenjačama i klompama, već i po nekim od najboljih svetskih piva, moći će da se uvere posetioci ovogodišnjeg Belgrade Beer Festa. Ambasada Kraljevine Holandije će, kao zemlja-partner 13. Belgrade Beer Festa, od 19. do 23. avgusta postaviti svoj »narandžasti štand« (ORANGE PUB), na kome će svi ljubitelji piva imati priliku da po prvi put u Srbiji probaju devet potpuno novih ukusa koja stižu iz tri holandske craft pivare – Lindeboom, De Molen i Jopen.
Pored poznatih holandskih piva koja su se već odomaćila na srpskom tržištu, iz Holandije nam stižu i nova piva iz malih, porodičnih pivara, od kojih se neka proizvode po recepturama još iz 15. veka.
Ponosni na generacije koje su stvorile neke od najpopularnijih piva na svetu i ponosni na partnerstvo sa Belgrade Beer Festom, Ambasada Kraljevine Holandije poziva sve posetioce da na ORANGE PUB-u pored degustacije novih ukusa piva, saznaju i nešto novo o Holandiji.

Povezana vest:  Snežana Dakić 20 godina U TRENDU

HOLANDSKA PIVA KOJA ĆE PREMIJERNO BITI PREDSTAVLJENA NA 13. BELGRADE BEER FESTU

Lindeboom je jedna od nekoliko nezavisnih porodičnih pivara koja datira još od 1870. godine. Treća generacija i dalje nastavlja da proizvodi pivo s ljubavlju kako su to njihovi očevi činili.
Predstavljamo: Lindeboom Pilsener – poznat po svom uravnoteženom pils ukusu, proizveden sa kristalno čistom vodom.
Gouverneur Speciale 140 – lager sa suptilno voćnim ukusom, pravljen u čast 140 godina postojanja pivare.
Gouverneur Stout – pivo drevne arome, prijatne slatkosti sa blagim završetkom.

Povezana vest:  Grand kafa nagrađuje najbolje komšijske priče

Pivara De Molen je poznata holandska craft pivara, osnovana 2004. godine u istorijskoj vetrenjači De Arkduif. Poznati po svom brzom rastu i razvnovrsnoj kolekciji craft piva.
Predstavljamo: Lentehop – pivo zlatne boje, IPA gorčine, lepo izbalansiran.
Licht & Lustig – svetlo pivo sa aromom citrusa i pomorandže, srednje gorko.
Op & Top – svetlo pivo sa niskom karbonacijom, tek pomalo gorko.

Jopen – priča počinje u četrnaestom veku kada Harlem postaje jedan od najznačajnijih pivskih gradova u Holandiji. Recepti datiraju iz 1407. i 1501. godine. Svako pivo priča posebnu priču. Ovaj kvalitet piva osvaja svet.
Jacobus RPA – pivo od raži, žute boje, voćno-gorkog ukusa zahvaljujući aromi američkog hmelja. Proizvedeno 2011. godine povodom stogodišnjice crkve.
Malle Babbe – ništa bolje od hladnog pšeničnog piva po vrućim letnjim danima. Ovo pivo je ime dobilo po slici Fransa Halsa na kojoj je žena sa apetitom za pivo i pesme u izvođenju Rob de Nijsa.
Northsea IPA – svetlo pivo, sadrži dosta američkog hmelja što stvara gorčinu sa mnogo voćnih tonova.

Povezana vest:  Velika palata kao supermarket za potrebe Šanelove revije