izadji mi na teglu

Počinje nova sezona manifestacije „Izađi mi na teglu“

Organizacija „Bašta Mašta“ pokrenula prošle godine na teritoriji cele zemlje jedinstveni karavan „Izađi mi na teglu“ koji je već u prvoj godini obišao 15 gradova, imao preko 1000 učesnika i 3000 proizvedenih tegli ajvara. U drugoj sezoni karavan manifestacije posetiće više od 15 gradova širom Srbije u potrazi za najboljim ajvar majstorom u 2015. godini.
Manifestacija ima za cilj da spoji tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom i pronađe najbolji recept za ajvar u Srbiji.
Karavan kreće 29. avgusta iz Srbobrana, a završava se finalnim događajem 10. oktobra u Novom Sadu ispred „Roda mega marketa“.
Pored takmičarskog dela, ekipa „Izađi mi na teglu“ pripremila je i bogat celodnevi program za posetioce, još više zabave, vrednije nagrade za pobednike kao i dosta noviteta u segmentu dečijeg programa. Celokupna proizvedena količina u svakom gradu ostavlja se takmičarskim ekipama na raspolaganje.
Takmičarima je sve obezbeđeno ali je učešće dozvoljeno samo prema sledećoj recepturi: kašičica znanja, prstohvat brižljivo čuvane tajne predaka, mrvica hrabrosti i nezamenljivi sastojak „zdrav“ takmičarski duh!
Sve što učesnici treba da urade je da ponesu svoje tajne recepte, dobro raspoloženje i da nam „izađu na teglu“!

Povezana vest:  Inspirisana novim Lenorom sa kapljicama parfema, kreatorka Dragana Ognjenović predstavila je tri haljine za svaki tip žene - Nežnu ,Veličanstvenu i Zavodnicu