Nuxe CleansingCare 001 Linija
Micelarni čistači – ultranežni, a ultradelotvorni
 
Čišćenje lica najvažniji je korak za zdravlje i lepotu kože. Ono uklanja višak sebuma i znoja te izumrle ćelije na površini kože, prljavštinu iz okoline, kao i šminku.
Kad su nečistoće temeljno uklonjene i pore očišćene, proizvodi za negu kože lakše se apsorbuju, pa je s toga i njihova delotvornost mnogo veća.
Za očuvanje zdravlja, lepote i mladalačkog izgleda, obavezno je svakodnevno čišćenje lica 2 PUTA DNEVNO (ujutro nakon buđenja i uveče pre spavanja). U svetu čišćenja lica HIT su nežni, ali učinkoviti micelarni čistači.
 
“Otkriće“ micelarnih čistača
Prvi micelarni čistači nastali su u Parizu, gradu koji je uvek pomerao granice inovativnosti kada je u pitanju nega kože. Micelarna vodica je prvi proizvod koji je u rekordnom roku postao omiljeno sredstvo za čišćenje lica i skidanje šminke francuskih žena, a trend se u zadnjih nekoliko godina proširio celim globusom.
Što su zapravo micele?
Micele su organizovane grupe od po nekoliko stotina micelarnih surfaktanata (površinskih aktivnih sastojaka ). Svaki micelarni surfaktant se sastoji od hidrofilnog i hidrofobnog (lipidnog) dela.
Micele smanjuju površinsku napetost između nečistoće i kože, te na taj način uklanjaju nečistoću s površine kože.
Nečistoće, šminka i suvišan sebum na površini kože prijanjaju na lipidni deo micele, čuvajući hidrolipidni film same kože.
Kome su namenjeni?
Micelarni čistači idealni su za sve tipove kože, pogotovo osetljive koja ima tendenciju da preterano reaguje na klasične čistače s agresivnima sastojcima (npr. sapuni). Takođe, odlični su i za masnu i mešovitu kožu jer agresivna sredstva za čišćenje često znaju dodatno da stimulišu izlučivanje sebuma, što nije slučaj kod nežnih micelarnih čistača koji čuvaju prirodan hidrolipidni sloj kože i njenu ph ravnotežu, ostavljajući kožu čistom i blistavom.
 
Br. 1 proizvod za čišćenje lica i skidanje šminke
U vreme kada nam je svaki trenutak slobodnog vremena dragocen, NUXE Micelarna vodica za čišćenje lica s laticama ruže, brzo i jednostavno, u samo jednom koraku s lica i područja oko očiju uklanja sve nakupljene nečistoće, šminku i suvišan sebum.
Vrlo nežnim micelarnim surfaktantima biljne čistoće baze kokosa delotvorno uklanjaju sve nečistoće i make-up s lica, kao i očiju i usana, štiteći hidrolipidni film kože. Cvetna vodica latica ruže Rosa damascena, alantoin, kao i biljni glicerin umiruju i omekšavaju kožu, dok prirodna hijaluronska kiselina štiti od isušivanja.
Cena: 1594,00 rsd
 
Nežna pahuljasta nega za umivanje lica
 
Prva micelarna pena na tržištu – NUXE Micelarna pena za čišćenje s laticama ruže sadrži cvetnu vodicu latica ruže Rosa damascena, alantoin te biljni glicerin koji umiruju i omekšavaju kožu lica. Nežni micelarni surfaktanti biljne čistoće baze kokosa delotvorno uklanjaju sve nečistoće, kao i šminku i suvišan sebum. Nežno i temeljno očistite kožu bez isušivanja.
Umivanje lica ovom neodoljivo mirisnom, pahuljastom penom postaje pravo uživanje!
Cena: 1594,00 rsd
 
NUXE proizvodi dostupni su u apotekama.
www.nuxe.rs
Povezana vest:  Tamara Dragičević u modelima Stefana Đokovića