Belvedere Evi Brezina

Čuveni časopis „Monokl“ o harizmi Beča

U aktuelnom izdanju jednog od najuticajnijih časopisa za turizam, ekonomiju, politiku, lajfstajl i dizajn „Monokl“ predstavljen je Beč kao metropola u kojoj se prepliću carska veličina grada, moderno preduzetništvo i prefinjenost.

Već u uvodu decembarskog i januarskog izdanja spominje se ravnoteža između starog i novog, između impozantnih palata i graciozne arhitekture jugendstila, vrhunskog kulturnog života kao i tradicionalnih zanata koji se mešaju sa modernim stvaralaštvom nove generacije dizajnera i arhitekata. U vodiču su takođe predstavljeni projekat „Pametni grad Beč“, poslovni život, infrastruktura, carska i savremana umetnost, dizajn i arhitektura kao i bečka kuhinja. Jedno poglavlje posvećeno je zanatima i mestima za odmor i rekreaciju u Beču kao i bečkoj šoping sceni.

Povezana vest:  Povodom 12. oktobra Svetskog dana borbe protiv reumatoidnog atritisa -UDRUŽENA TERAPIJA DAJE NAJBOLJE REZULTATE

Prema oceni časopisa „Monokl“ Beč se ove godine našao na drugom mestu po kvalitetu života iza Tokija.

Fotografije iz aktuelnog izdanja posvećenog Beču mogu se pogledati na adresi: http://monocle.com/film/edits/vienna-capital-charisma/.