rgb

Otvorene prijave za učešće u petoj Rails Girls Beograd radionici

Kako interesovanje za učešće u Rails Girls Beograd radionicama ne jenjava, nastavalja se širenje ove male zajednice koja je počela sa svojim aktivnostima 2013. godine. Od tada održano je 4 radionice, po 2 godišnje, kroz koje je prošlo preko 100 učesnica i ljudi zainteresovanih da nauče Ruby on Rails i/ili podele svoje znanje. Pored ovoga, organizovano je i nekoliko follow up-ova, a ono što je još važnije je da su se neke od učesnica vratile kao mentorke.
Rails Girls Beograd će se ovoga puta okupiti u novootvorenom Startit centru, mestu upravo namenjenom jačanju domaće IT zajednice, i to 12. i 13. decembra. Zahvaljujući Toschas Labs-u (http://toschas.com/) koji će se ove godine pridružiti i kao deo mentorskog tima, učesnice će imati priliku da prisustvuju besplatnoj dvodnevnoj radionici na kojoj će savladavati osnovna znanja o korišćenju Ruby on Rails-a.
Buduće polaznice ne moraju da imaju prethodno znanje ili iskustvo kako bi učestvovale u radionici, a mogu se se prijaviti do 5. decembra putem linka http://bit.ly/1I3GVRb ili preko sajta railsgirls.com/beograd, gde će pronaći i ostale informacije u vezi sa narednim događajem.
Rails Girls Beograd deluju kao deo globalne Rails Girls zajednice koja širom sveta okuplja devojke i žene sa ciljem da im približe informacione tehnologije kroz dvodnevnu radionicu o web programiranju koristeći Ruby on Rails.
Pored upoznavanja sa ovom oblasti, ovo je prilika i za one koje su već u IT vodama da se susretnu sa novim programskim jezikom, koji danas postaje sve traženiji.
Ovakav pristup radu, uz konstantnu mentorsku pomoć pruža mogućnost za otkrivanje novih interesovanja i dobru osnovu za kasniji samostalni rad. Samim tim uče se prvi koraci u web programiranju i otkrivaju načini za realizovanje sopstvenih ideja kroz pravljenje bloga, sajta, web aplikacije koristeći Ruby programski jezik.
Pored radionica, Rails Girls Beograd su nedavno organizovale i Ada Lovelace dan, posvećen pionirki programiranja gde su imale priliku da govore žene koje su postigle izvanredne rezultate na domaćem polju nauke i IT-a. Cilj je da i u buduće bude još više ovakvih programa koji bi podsticali žene na aktivnije učešće u IT sektoru.
Više informacija o narednoj radionici zakazanoj za decembar možete naći na www.railsgirls.com/beograd, a možete nas pratiti i kontaktirati i putem FB stranice https://www.facebook.com/RailsGirlsBeograd i TW naloga @RailsGirlsBg, ili nam pisati na [email protected] ako imate pitanja, predloge ili želju da nas podržte.

Povezana vest:  Princ Albert II od Monaka u poseti Porto Montenegru