Demontracija izrade Santoni cipela

Otkrivena tajna izrade vrhunskih italijanskih Santoni cipela

Povodom obeležavanja 40 godina postojanja jednog od najprestižnijih svetskih brendova cipela, u radnji Fratelli e Amici u Beogradu upriličeno je Santoni veče na kom su predstavljene tajne ručne izrade te italijanske obuće. Brojne ličnosti iz sveta mode, predstavnici medija i ostali gosti mogli su da se upoznaju sa bogatim kulturnim nasleđem i italijanskim umećem u pravljenju cipela. Ekskluzivno iz Italije u Beograd je tim povodom došla poznata umetnica Frančeska Bamboci koja je prisutnima demonstirala umetnost pravljenja prepoznatljive Santoni cipele.
„Kvalitet, ručna izrada, stremljenje ka savršenosti i kreativnost su elementi koji, uprkos konstantnim promenama u modnoj industriji, daju Santoni cipelama umetničku formu. Njihov oblik, struktura, proces izrade i tehnologije rezultat su, ne samo iskustva i urođene sklonosti ka eleganciji, nego i istinske kulture pravljenja cipela“, izjavio je Darko Pavlović, jedan od vlasnika radnje Fratelli e Amici.
Porodični brend Santoni, od nastanka 1975. godine kao male obućarske radionice, neguje viziju ručne izrade koja kombinovanjem modernog dizajna i starih veština zanata izdvaja Santoni cipele. Spoj tradicije i inovacija, strogi kriterijumi izrade, kao i strast prema kvalitetu i lepoti čine jedinstveni stil Santoni cipele, iskovane od najfinijih materijala.
Kolekcije Santoni cipela dostupne su samo u odabranim radnjama širom sveta, a Fratelli e Amici u Beogradu je upravo jedna od njih.

Povezana vest:  Ulica nazvana po junakinji kompjuterske igrice