Leisure by Patricija Urkiola1

Patricija Urkiola dizajnirala liniju ugradnih uređaja Leisure

Više puta nagrađivana i birana za najboljeg dizajnera godine od strane svetskih medija, Patricija Urkiola je, nakon uspešne linije Beko proizvoda „CAST“, dizajnirala liniju ugradnih uređaja brenda „Leisure by Patricia Urqiola“. Nova linija spaja najnoviju tehnologiju u kuhinji sa drugačijim dizajnom i sastoji se od jedinstveno dizajniranih ugradnih rerni, ploča, aspiratora, mašina za pranje sudova i frižidera.

Poznata španska dizajnerka je tom prilikom izjavila da inspiraciju za svoje radove nalazi u prirodi, kombinujući različite stilove, oblike i ilustracije, a dodajući svoj pečat najnovijoj tehnologiji, od kuhinje pravi poseban i prestižan životni prostor.

Linija „Leisure by Patricia Urqiola“ premijerno je predstavljena na IFA sajmu 2015. godine, dok je „CAST“ linija je premijerno prikazana na sajmu kuhinja EuroCucina u Milanu 2014. godine i sastojala se iz ugradnih rerni, ugradnih ploča i aspiratora koje odlikuje jednostavnost primene i elegantan dizajn sa elementima od nerđajućeg čelika I kovanog gvožđa.

Brendovi Leisure i Beko su međunarodni brendovi kućnih aparata Arčelik grupe. Beko je drugi najveći evropski brend bele tehnike i brend sa najbržim rastom u ovom sektoru. Arčelik grupa ima 14 fabrika za proizvodnju bele tehnike sa dvadeset i šest hiljada zaposlenih širom sveta i predstavništvima u dvadeset i sedam država i nudi proizvode i usluge za 10 brendova (Arčelik, Leisure, Beko, Grunding, Defi, Arktik, Blomberg, Elektrabregenz, Flavel i Altus) u 130 zemalja. Shodno tome, Arčelik Grupa je prošle godine ostvarila konsolidovani promet u iznosu od 4,3 milijarde evra i zabeležila rast od 13%.

Povezana vest:  Aida Korman održala reviju za Pumu i sprema se za Lucky Market (FOTO)

Patricija Urkiola
Više puta nagrađivana i birana za najboljeg dizajnera godine od strane svetskih medija, Patricija Urkiola je jedno od vodećih imena u modernom dizajnu. Patricija, koja je napoznatija po dizajnu nameštaja, nakon nekoliko godina rada sa najboljim dizajnerima je otvorila svoj dizajnerski studio i danas sarađuje sa svetski poznatim brendovima kao što su Alessi, Axor Hans Grohe, Baccarat, B&B Italia, BMW, Flos, Four Seasons, Kartell, Louis Vuitton, Mandarin Oriental Hotels, Molteni, Moroso, Mutina, Rosenthal, W Hotels. Takođe, usklađujući na prvi pogled kontradiktorne aspekte – tehničke performanse I dopadljiv dizajn , Patricija Urkiola je dizajnirala novu liniju proizvoda pod nazivom CAST.

Leisure by Patricija Urkiola2

Ugradne ploče
Ugradne ploče iz kolekcije „Leisure by Patricia Urqiola“ sadrže posebno dizajnirane gorionike čiji unutrašnji i spoljašnji plamenovi mogu da se posebno kontrolišu uz superiornu tehnologiju koja ih odlikuje. Zahvaljujući ovoj funkciji, nude veliki izbor mogućnosti, od topljenja čokolade do kuvanja u wok-u na visokoj temperaturi. Dizajn indukcione ugradne ploče dolazi do izražaja sa dodatnim bezbednosnim karakteristikama, funkcijom uštede energije i vremena, kao i olakšanim čišćenjem. Nova serija uvodi ukupno 13 modela od nerđajućeg čelika sa staklenim gorionikom širine 60 cm, 75 cm i 90 cm pored 30 cm širine fino livene površine.

Povezana vest:  Više od 120 inovatora i startapa prijavilo se za "BASF Innovation Hub 2022", produžene prijave do 30. septembra

Aspiratori
Aspiratori originalnog dizajna iz ove kolekcije širine 60 cm i 90 cm obezbeđuju uštedu sa A energetskim razredom, kao i veliku usisnu moć. Zahvaljujući senzoru na dodir koji je lak za upotrebu, ovi aspiratori nude mogućnost izbora 4 različite opcije. Ova serija aspiratora uvodi filtere boje antracita koji se mogu prati u mašini za sudove i koji su kompatibilni sa proizvodom, kao i policu koja se takođe uklapa sa dizajnom i obezbeđuje dodatni prostor. Serija takođe uvodi nagnute i T-tip alternativne modele.

Ugradna rerna
Kolekcija „Leisure by Patricia Urqiole“ nudi ugradne rerne koje privlače pažnju jedinstvenim dizajnom sa ravnom staklenom površinom zahvaljujući integrisanoj kontrolnoj tabli u vratima rerne. Ova rerna sa velikom zapreminom sadrži 79 automatskih menija za spremanje hrane i recepte koje su osmislili profesionalni kuvari, a koji se mogu vizuelno pratiti na TFT LCD ekranu na dodir u boji. Sa mogućnošću istovremene pripreme hrane na 5 nivoa, ova rerna ima posebna unutrašnja vrata koja se veoma lako mogu oprati nakon pripreme hrane zahvaljujući posebnom nano premazu. Takođe, zahvaljujući Surf tehnologiji , moguće je istovremeno pripremiti čak tri jela, i to bez mešanja mirisa.

Mašina za pranje sudova
Ugradna mašina za sudove iz serije „Leisure by Patricia Urqiola“ produžava vek trajanja čaša za više od 20 puta zahvaljujući automatskom sistemu za zaštitu stakla. Takođe, sa sistemom za samočišćenje filtera, filtere je dovoljno čistiti svaka tri meseca, što sprečava skupljanje nečistoća za 80% manje. Uklanja miris prljavih sudova koji su dugo stajali, i to bez upotrebe hemikalija ili gasa sa funkcijom IonFresh. Opremljena kontrolom dugmeta na dodir, LCD ekranom i funkcijom punjenja do pola, mašina za sudove ima kapacitet za 13 osoba.

Povezana vest:  OTVOREN ŠESTI MIKSER FESTIVAL - SAVAMALA – EPICENTAR "ODRŽIVIH UTOPIJA"

Full – No Frost ugradni frižider
Ugradni kombinovani frižider iz serije koju je dizajnirala Patricija Urkiola sadrži najnoviju NeoFrost funkciju koja sprečava mešanje mirisa u dve različite pregrade zahvaljujući nezavisnoj kontroli ventilatora u pregradama frižidera i zamrzivača i omogućava duži period čuvanja hrane sofisticirano raspoređujući temperaturu. Ovaj frižider se brzo i lako instalira zahvaljujući patentiranom dizajnu šarki i podešavanje temperature za svaku pregradu odvojeno zahvaljujući elektronskoj kontrolnoj tabli.

Full – No Frost samostojeći frižider
Ova serija frižidera ističe se posebnim dizajnom kombinovanih frižidera sa staklenim vratima i crnim i inoks side-by-side frižiderima dizajniranim za potrebe većeg unutrašnjeg kapaciteta. Obezbeđuju dužu svežinu do 30 dana sa FullFresh+ funkcijom, a najnovija NeoFrost funkcija sprečava mešanje mirisa u dve različite pregrade zahvaljujući dva odvojena ventilatora u pregradama za frižider i zamrzivač, i omogućava duži period skladištenja hrane sofisticirano raspoređujući temperaturu. Zahvaljujući elektronskoj kontrolnoj tabli, temperatura u svakoj pregradi može se odvojeno podešavati.