tablaKampanja za zaštitu prava invalida

 

Parking mesta namenjena vozilima invalida u Delta Cityju obeležena su novim tablama kako bi se nesavesnim vozačima skrenula pažnja da su ta mesta rezervisana za osobe sa invaliditetom.

Poruka “Da li stvarno želite moje mesto” na novim tablama deo je kampanje koja za cilj ima podsećanje posetilaca šoping mola na prava onih kojima je kretanje ograničeno.

Povezana vest:  Strongbow Apple Cider predstavljen na „Supernatural" festivalu

Od ukupno 1.200 raspoloživih parking mesta u podzemnoj, spoljašnjoj i etažnoj garaži 4% predvidjeno je za vozače sa invaliditetom. Obeležena parking mesta su u neposrednoj blizini ulaza i liftova.

Delta City, na ovaj način nastavlja brigu o svojim sugradjanima, jer je šoping mol, u skladu sa internacionalnim standardima, u potpunosti prilagodjen osobama fizičkog i senzornog invaliditeta.

Osobama sa invaliditetom omogućen je pristup svim prostorijama u objektu, od službenih do komercijalnih, olakšani su pristupi toaletima, a kabine obeležene i prilagodjene njihovim potrebama.

Povezana vest:  Veštački zaslađivači uništavaju bakterije od kojih nastaje karijes

Briga o sugradjanima sa invaliditetom ne završava u šoping molu. Delta City je medju prvima pomogao Skijaškom Savezu Osoba sa Invaliditetom Srbije (SSOIS) i donacijom omogućio da takmičar Jasmin Bambura otputuje na završnicu Evropskog kupa u Španiji 2008. godine i osvoji bronzanu medalju.