portoroz_hotelPovoljno letovanje u luksuznom hotelu u Sloveniji

 

Hotel Grand Metropol, jedan od najkvalitetnijih u Sloveniji, svojim bogatim sadržajima od wellness centra do najposećenijeg kazina ove obale, privlači i svetski džet set ali i turiste iz Srbije. Pristupačne cene čine ga posebnim u odnosu na druge hotele visokog ranga.

Slovenija je ove godine jedna od omiljenih letnjih destinacije za srpske turiste, a primorski gradići Piran i Portorož su sve popularniji zbog bogatog noćnog života, čuvenih wellness centara, prepoznatljive arhitekture ali i povoljne ponude, zbog čega je poseta turista iz Srbije povećena za 80% u odnosu na isti period prošle godine.

Nakon renoviranja, u koje je uloženo 4 miliona evra, posebnu pažnju privlači Grand hotel Metropol u Portorožu. Prema kategorizaciji spada u hotele sa pet zvezdica kapaciteta 97 soba. Sagrađen je 1972.godine i oduvek je smatran elitističkim hotelom u kojem odseda bogata, slavna i otmena klijentela, pa su se tako na listi gostiju nalazili i Josip Broz Tito, Sofija Loren, Bobi Fišer, Anatolij Karpov, Ivana Spagna, Toto Kotunjo, Paloma Pikaso, Boba Živojinović i brojne poznate ličnosti iz sveta sporta, muzike, mode, politike i filma.

Povezana vest:  „Misterija 13. sprat“ stiže u Beograd, a mi vam otkrivamo detalje ovog svetski poznatog fenomena

Istovremeno, Grand Metropol jedan je od retkih evropskih hotela visokog ranga gde ove godine u promotivnom periodu do 7. avgusta možete odsesti za 72 evra po osobi, pa je stoga pristupačan i veoma interesantan i za turiste iz Srbije.

Čedomil Vojnič, generalni direktor hotela Bernardin (u okviru kojeg je Metropol) odluku o renoviranju objašnjava na sledeći način:

Povezana vest:  OTVORENA ŠESTA BEOGRADSKA NEDELJA UMETNOSTI

-Hotelu Grand Metropol bilo je potrebno radikalno renoviranje. Vratili smo sjaj i renome koji ovaj hotel uživa već četiri decenije, i zbog čega je simbol Portoroža kao turističke destinacije.

Inače, Grand Casino u Metropolu je slovenačka kockarnica sa najdužom tradicijom i prima 3000 gostiju. Za ljubitelje sporta na raspolaganju su otvoreni i zatvoreni teniski tereni, tereni za mini golf, košarku i velika ponuda sportova na vodi kao što su  jedriličarstvo i biciklizam.

Povezana vest:  Bambi paketići za đake prvake

Moguća je organizacija izleta do lokalnih sela, jedinstveni prirodni park Secovlje Salina, podrumi vina i degustacija u Kopru, a za ljubitelje šopinga organizuju se ture do Trsta.

Bernardin Group Resorts & Hotels u čije renoviranje je uloženo 3,4 milliona eura, nastao je spajanjem više hotelskih udruženja 2009. godine i od tada je najveći hotelski kompleks u slovenačkoj Istri i Sloveniji. Bernardin Group, Resorts & Hotels obuhvta četiri već prepoznatljiva brenda St. Bernardin, Grand Metropol, Salinera i San Simon. Različiti karakteri hotela, široka ponuda i kvaliteta usluge u svim segmentima zadovoljava potrebe najrazličitijih i najzahtevnijih gostiju.