Otvaranje_galerije_Karim_SpaceKarim Rashid otvorio ekskluzivnu prodajnu galeriju u centru Beograda – „KARIM SPACE”!

 

Ekskluzivna prodajna galerija „Karim Space“ svečano je otvorena u petak 24. decembra u ulici Kralja Petra 45, u prisustvu velikog broja medija, gostiju, prijatelja i poštovalaca rada Karima Rashida, jednog od svetski najpoznatijeg industrijskog dizajnera.

Prodajna galerija „Karim Space″ se nalazi na prestižnoj lokaciji u centru grada i obuhvata 150m2. Moderan nameštaj, aksesoari za prijatan, veseo i udoban dom i kancelariju savremenog čoveka, među kojima se mogu naći sofe, fotelje, stolice, stolovi, držači za kišobrane, svećnjaci, čaše, vaze, čine ovu galeriju posebnom, nesvakidašnjom i pravim raritetom na ovim prostorima.  Ova prodajna galerija je namenjena svim ljubiteljima savremenog, originalnog dizajna i inovativnih materijala i savremenog koncepta života.

„Enterijer galerije je jednostavan i predstavlja jedinstveno inspirativno iskustvo za sve koji dođu. Oko 75% stvari koje se nalaze u galeriji su sa mojim potpisom, dok su ostalo komadi drugih dizajnera koje lično smatram dobrim i vrednim. Cene su povoljne, a biće i luksuznih predmeta. Plan je da u Beograd donosimo što više ekskluzivnih stvari“ – izjavio je Karim Rashid prilikom orvaranja svog prvog prodajnog objekta u Srbiji.

Povezana vest:  Nova društvena igra Nikole Đurička za decu: Atletika

Karim Rashid kaže da je otvaranje „Karim Space“ ideja o kojoj je godinama sanjao. Prema njegovim rečima, otvaranje jedne ovakve radnje bi moglo da predstavlja i deo renesanse dizajna u Srbiji, s obzirom na to da je u poslednjih nekoliko godina na ovim prostorima broj modernih prostora, radnji, medija i magazina znatno porastao.

-Moja je istinska želja da ljudi žive na savremeni način, da učestvuju u savremenom svetu, da se oslobode nostalgije, zastarelih rituala, kiča i besmisla. Ako je u prirodi čoveka da živi u prošlosti, onda promeniti svet znači promeniti ljudsku prirodu – rekao je Rashid.

Povezana vest:  Predavanje o energetskoj psihologiji dr Lea Imširagić

Predstavnici medija, poštovaoci rada Karima Rashida i gosti, među kojima su bili i Janoš Mesaroš, Duška Jovanić, Vanja Bulić, Milan Tucović (slikar), Zoran Blažina (dizajner), Tanja Pujić i mnogi drugi su imali priliku da uživaju u nesvakidašnjem ambijentu i upoznaju se za modernim i avangardnim opusom Karima Rashida koji je predstavio u svom prvom prodajnom objektu u Srbiji.

Karim Rashid je već imao priliku da se predstavi domaćoj javnosti kroz dizajn više objekata i industrijskih proizvoda, među kojima je najzapaženiji enterijer „Mozzart Space“.

Karim Rashid je jedan od najplodnijih dizajnera svoje generacije. Ima preko 3000 projekata u proizvodnji, više od 300 nagrada za dizajn, radi u preko 35 zemalja, a njegovi radovi su deo stalnih postavki 20 muzeja širom sveta. Njegov nagrađivan dizajn uključuje objekte kao što su Garbo (korpa za otpatke) i Oh Chair koje je radio za kompaniju Umbra, enterijeri kao sto su Morimoto restoran u Filadelfiji i Semiramis hotel u Atini. Autor je mnogih knjiga među kojima su „Design your self” i „I want to change the world”. Prošle godine Rizzoli je izdao monografiju “Karim space“ sa 36 Karimovih enterijera. Ima dva počasna doktorata: sa Ontario fakulteta za umetnost i dizajn i Corcoran fakulteta za umetnost i dizajn. Radio je kao profesor na Rhode Island školi za dizajn i na Pratt Institutu. Pored dizajna, Karim Rashid godinama stvara svoju muziku, a u mladosti je radio kao DJ.

Povezana vest:  Drugi CoffeeFest na Ušću - Početak jeseni u Beogradu miriše na kafu