Potpredsednik Partizana i šef pravnog tima Vladimir Vuletić rekao je danas da je veoma zadovoljan odlukom koja je taj fudbalski klub „oslobodila od odgovornosti“.

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Partizan sa 30.000 evra zbog ponašanja navijača na utakmici sa Jang bojsom i crno-beli će u šesnaestini finala protiv Viktorije Plzenj igrati pred publikom.

Vuletić je naveo da je pravni tim Partizana „izuzetno skrupulozno, argumentovano i sa velikom pažnjom pripremio pisano izjašnjenje koje su članovi Dosciplinske komisije, uprkos vrlo zlonamernim optužbama českog delegata umeli da prepoznaju i usvoje našu vrlo složenu pravnu argumentaciju koju smo im predočili“.

Povezana vest:  Lotar Mateus smenjen sa mesta selektora Bugarske

„Ovo je drugi put da naš pravni tim izlazi trijumfalno iz gotovo nemogućih pravnih situacija pred organima UEFA. Mi se nismo obazirali na deo domaće javnosti koja se zlurado i potcenjivacki pitala kako je moguće da Partizan stalno biva kažnjavan pored pravnog tima koji ga zastupa, što podseća na pitanje kako li je, na primer, svojevremeno, Gavrilo Princip mogao biti osuđen, kada ga je branio vrsni advokat Rudolf Cisler“, dodao je Vuletić.

Povezana vest:  Živković: Želeli smo da napadamo

On je rekao da je odluka „poruka i navijačima da ne izlažu pravni tim nemogućim zadacima“ jer je klub „već na granici pravničkih i profesionalnih mogućnosti“.

Vuletić je i „izrazio žaljenje“ zbog kazne Crvenoj zvezdi koja će CSKA iz Moskve u Ligi Evropa dočekati pred praznim tribinama.

„Svesni smo da je interes srpskog fudbala da oba naša kluba budu u poziciji da se na najbolji način bore za uspeh, pa, sledstevno najavama da će uloziti zalbu na ovu odluku, nudimo iskusnu pravnu pomoć koja se već pokazala kao delotvorna u organima UEFA“, rekao je Vuletić.

Povezana vest:  Pečnik i Dauda: Nećemo osvetu, cilj je nova pobeda