Bezbedni prelazak na i-mejl baziran na cloud-u: Novo “Kaspersky Security for Microsoft Office 365” rešenje kompanije Kaspersky Lab unapređuje zaštitu u programu Exchange Online

//Bezbedni prelazak na i-mejl baziran na cloud-u: Novo “Kaspersky Security for Microsoft Office 365” rešenje kompanije Kaspersky Lab unapređuje zaštitu u programu Exchange Online

Bezbedni prelazak na i-mejl baziran na cloud-u: Novo “Kaspersky Security for Microsoft Office 365” rešenje kompanije Kaspersky Lab unapređuje zaštitu u programu Exchange Online

Mala i srednja preduzeća i dalje su u procesu usvajanja rada na cloud okruženju, a za mnoge od njih, prihvatanje i-mejl servisa zasnovanog na cloud tehnologiji je prvi važni korak. Prema poslednjem izveštaju kompanije Kaspersky Lab, i-mejl je među najčešće korišćenim poslovnim aplikacijama zasnovanih na cloud-u u čitavom svetu. Kompanija Kaspersky Lab predstavlja novu bezbednosnu uslugu (Security-as-a-Service) sledeće generacije tehnologije detekcije koja je podržana veštačkom inteligencijom i obaveštajnim informacijama o pretnjama na cloud-u. Ova usluga omogućava otklanjanje pretnji u i-mejl sistemima zasnovanim na cloud-u u realnom vremenu, čime se pruža unapređena zaštita za program Exchange Online iz Microsoft Office 365 paketa.

I-mejl je i dalje na udaru sajber kriminalaca

Slanje i primanje i-mejlova je deo poslovne svakodnevice, tako da nije čudno što su sajber kriminalci i dalje posvećeni pronalaženju novih načina za njihovu zloupotrebu radi ostvarivanja svojih zlonamernih ciljeva. Prema nedavom kvartalnom izveštaju o neželjenoj pošti kompanije Kaspersky Lab, zabeležen je stalan rast broja i povećan nivo zlonamernosti “fišing” (phishing) i spam kampanja. Ovo znači da su IT administratori primorani da troše više vremena na brisanje nevažnih i-mejlova i povraćaj greškom obrisanih poruka, umesto da se bave IT poslovima koji su važni za kompaniju, naročito u malim i srednjim preduzećima.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Rumuni prevelik zalogaj, drugi poraz „Orlova“

Štaviše, nevažni i-mejlovi ne predstavljaju izazov samo u smislu efikasnosti IT resursa i produktivnosti zaposlenih, već postaju prava pretnja za posao onda kada dođe do krađe ličnih podataka zaposlenih ili širenja malvera putem priloga u i-mejlovima. U 28 odsto slučajeva ciljanih napada koji su se dogodili ove godine, upotreba “fišinga”, odnosno socijalnog inženjeringa, bila je jedan od najznačajnijih faktora koji su doprineli napadu

[1].

Neophodna zaštita i-mejlova: Na lokalno umreženom serveru i na cloud-u

Kako bi rešili ove bezbednosne izazove i pomogli malim i srednjim preduzećima da zaštite svoje lokalno umrežene i-mejl sisteme, kompanija Kaspersky Lab nudi zaštitu i-mejl servera i mrežnih prolaza (gateways) kao najčešće ciljanih rešenja. Ove godine proširujemo naš portfolio rešenja za mala i srednja preduzeća dodatkom novog proizvoda – “Kaspersky Security za Microsoft Office 365” (Kaspersky Security for Microsoft Office 365), kako bismo poboljšali zaštitu i-mejlova zasnovanih na cloud-u u servisu Exchange Online, u okviru Microsoft Office 365 paketa.

Uz već ugrađenu Microsoft zaštitu, kombinovano bezbednosno rešenje korisnicima programa  Microsoft Office 365 pruža unapređenu zaštitu od ransomware-a, zlonamernih priloga (attachments), neželjene pošte (spam), “fišinga” (uključujući i lažne prevare putem i-meilova – “Business E-mail Compromise – BEC”) i nepoznatih pretnji. Opseg bezbednosnih tehnologija sledeće generacije koje su smeštene u proizvodu, uključuju pretraživač protiv fišinga zasnovan na neuronskoj mreži, detekciju zasnovanu na veštačkoj inteligenciji i “sandbox” tehnologiju, filtriranje priloga i mrežu globalnih obaveštenja o pretnjama – a omogućena su zahvaljujući proizvodu HuMachine kompanije Kaspersky Lab, koja kombinuje ljudsku ekspertizu sa programom za detekciju pretnji velikim podacima (Big Data threat intelligence) i veštačku inteligenciju kako bi pružilo zaštitu od pretnji svih vrsta sa kojima se kompanija može suočiti.

Povezana vest:  20 porodilišta u Srbiji dobilo pomoć od Pampersa

Nativna integracija sa cloud serverom i jednostavno rukovanje

Proizvod kompanije Kaspersky Lab se hostuje na cloud serveru, baš kao i Microsoft Office 365, čime je omogućeno zgodno i fleksibilno rukovanje i-mejlom i bezbednošću. Kaspersky Security za Microsoft Office 365 malim i srednjim preduzećima pruža mnoge pogodnosti, poput lake konfiguracije i nativne integracije sa programom Exchange Online, komandnom tablom (dashboard) koja prikazuje statistiku pretnji i detekcija, kao i sposobnost pravljenja rezervnih kopija podataka (backup) i povraćaja izbrisanih i-mejlova.

Uz Kaspersky Endpoint Security Cloud rešenje, novim proizvodom se upravlja sa administrativne konzole bazirane na jednom cloud-u. Provajderi za upravljanje bezbednošću i spoljni IT administratori će imati koristi od ovog rešenja koje nudi opciju korišćenja za više korisnika i omogućava jednostavno upravljanje zaštitom više organizacija. Takođe može podržati više naloga za različite administratore, čime je omogućena povećana fleksibilnost i jednostavnost korišćenja.

Povezana vest:  Finale Kupa Srbije 27. maja u Novom Sadu

Vladimir Zapoljanski (Vladimir Zapolyansky), vođa tima za poslovanje sa malim i srednjim preduzećima kompanije Kaspersky Lab, izjavio je: “Od miliona i-mejlova koji se šalju svakoga dana, nekada je dovoljan samo jedan sa zlonamernim prilogom, poput ransomware-a ili “fišing” linka, da bi se nanela šteta pa čak i uništila kompanija. Srećni smo što puštanjem ovog novog proizvoda možemo da omogućimo našim korisnicima koji prelaze na program Microsoft Exchange u Office-u 365 koji se bazira na cloud serveru I koristi bezbednosne tehnologije sledeće generacije, zaštitu svoje i-mejl komunikacije, bilo da je ona hostovana na lokalno umreženom serveru ili na cloud-u.”

Kaspersky Security za Microsoft Ofice 365 je sada dostupan širom sveta a možete ga kupiti na internetu. Da biste saznali više o proizvodu i započeli tri besplatna probna dana u punoj funcionalnosti, posetite: cloud.kaspersky.com. Od 8. februara kupci mogu kupiti Kaspersky Security za Microsoft Ofice 365 i od partnera kompanije Kaspersky Lab.

[1] Izveštaj “Ljudski faktor u IT bezbednosti: Kako zaposleni čine svoje kompanije ranjivim iznutra”, kompanije Kaspersky Lab i B2B International, jun 2017.godine, URL: https://www.kaspersky.com/blog/the-human-factor-in-it-security/

 

By | 2018-06-13T20:40:23+00:00 februar 1st, 2018|Uncategorized|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.