Košarkaši Sakramenta pobedili su prošle noći na svom terenu Los Andjeles lejkerse sa 117:116, a pobedu Kingsima doneo je Bogdan Bogdanović trojkom u poslednjoj sekundi meča.

Kingsi su sredinom poslednje četvrtine imali zaostatak od 15 poena, ali su sjajnom serijom uspeli da se vrate, a tačku na uzbudljivu završnicu stavio je Bogdanović trojkom u poslednjoj sekundi.

Bogdanović je utakmicu završio sa 23 poena i dva skoka, a za 30 provedenih na terenu upisao je i po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Vili Koli-Stajn je postigao 19 poena, poen manje ubacili su Iman Šampert i Nemanja Bjelica, koji je za 28 minuta u igri zabeležio i šest skokova, tri asistencije i jednu blokadu.

Povezana vest:  Đilas odlazi iz Košarkaškog saveza Srbije

U ekipi Lejkersa, koja je igrala bez Lebrona Džejmsa, najbolji je bio Kajl Kuzma sa 33 poena, Brendon Ingram je dodao 22, a Lonzo Bol dva poena manje.

Sakramento sada ima 19 pobeda i 16 poraza, a Lejkersi skor 20/15.

Košarkaši Hjustona pobedili su na svom terenu Boston sa 127:113 i tako upisali i osmu pobedu u poslednjih devet utakmica.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Pešić: Široki teško gubi utakmice

Hjuston je do pobede vodio sjajni Džejms Harden koji je postigao 45 poena. Ovo je bila šesta utakmica u nizu na kojoj je Harden postigao 35+ poena.

Njega su najbolje pratili Klint Kapela sa 24 poena i 18 skokova i Erik Gordon sa 20 poena. U ekipi Bostona najbolji je bio Kajri Irving sa 23 poena i 11 asistencija.

Košarkaši Portlanda su posle produžetka slavili protiv Golden stejta sa 110:109.

Junak Portlanda bio je Demijen Lilard koji je postigao trojku 6,3 sekunde pre kraja produžetka. On je meč završio sa 21 poenom, Jusuf Nurkić je postigao 27, a Di Džej Mekolum 24.

Povezana vest:  KK Partizan: Od sutra u prodaji ulaznice za Olimpiju

Na drugoj strani, najbolji je bio Stef Kari sa 29 poena, dok je Kevin Durent dodao 26, uz 11 asistencija i deset skokova.

U preostala dva meča odigrana prošle noći, Milvoki je upisao šestu pobedu u poslednjih sedam mečeva pošto je bio bolji od Njujorka sa 112:96, dok je Filadelfija slavila protiv Jute sa 114:97.