dejan savic (1)Savić: Odlučiće nijanse u susretima dva najbolja tima

Vaterpolisti Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog sastaju se sutra na startu finalne serije plej-ofa prvenstva Srbije, a trener crveno-belih Dejan Savić smatra da će u susretima dva najbolja tima odlučivati nijanse.
Biće to repriza prošlogodišnjeg finala, kada je Crvena zvezda bila uspešnija osvojivši treću titulu državnog prvaka, prvu posle 20 godina.
-Finale plej-ofa je kruna sezone. Sastaju se dve najbolje ekipe, koje su najviše i pokazale u ligaškom delu takmičenja. Mislim da smo mi blagi favoriti u seriji zbog prednosti domaćeg bazena – izjavio je Savić.
On je, međutim, naglasio da je Radnički veoma dobar tim i da je „dosta napredovao kroz Ligu šampiona“.
-Biće to pravo finale, očekujem veliku borbu i odlučiće nijanse. Radnički je sposoban da napravi brejk u Beogradu, ali i Crvena zvezda u Kragujevcu. Zbog popularizacije vaterpola voleo bih da se odigra pet utakmica u seriji, kao i prošle godine – kazao je Savić.
Kragujevčani su spremni da se revanširaju crveno-belima nakon prošlogodišnjeg neuspešnog juriša na titulu, a golman Zdravko Radić veruje da Radnički može da povede u finalu plej-ofa već sutra na Tašmajdanu.
-Domaći teren uvek je donosio prevagu, ali mi smo svaki put bili blizu pobede, tako da ni ta prednost ne mora ništa da znači. Često je presuđivao faktor sreće, pa bi to moglo da se desi i ovog puta. Dosta dobro se poznajemo i sigurno je da neće manjkati želje i agresivnosti – rekao je crnogorski internacionalac.
On je naveo da Radnički bazira igru na dobroj odbrani, a da je bliži pobedi onaj tim koji bude imao više koncentracije u defanzivi.
-Zvezdu će nositi jaka podrška sa tribina, ali nećemo se obazirati na to. Igraćemo našu igru, koju gradimo vea duže vreme – poručio je Radić.
Jedan od ključnih igrača Kragujevčana, Damir Burić, ocenio je da Radnički ima kvalitet da pobedi crveno-bele u Beogradu, iako to do sada nije uspevao.
-Moraćemo to da uradimo ako želimo titulu, jer je, nažalost, prednost domaćeg terena na njihovoj strani. Najbitnije je da ne dozvolimo jeftine golove, kao što je to bio slučaj u prethodnim utakmicama, i da broj grešaka smanjimo na minimum – zaključio je Burić.
Finalna serija plej-ofa prvenstva Srbije za vaterpoliste igra se na tri dobijene utakmice, a prva je na programu sutra od 18.30 sati na beogradskom Tašmajdanu.
Revanš susret igra se 30. aprila u bazenu Sportskog centra „Park“ u Kragujevcu.

Povezana vest:  KUP SRBIJE, Nova titula za Partizan