filip filipovic

EP MAĐARSKA 2014

Vaterpolisti Srbije zadovoljni: A, sada medalja

Vaterpolisti Srbije rekli su, posle večerašnjeg plasmana u polufinale Evropskog prvenstva u Budimpešti, da su zadovoljni igrom i time što ekipa igra sve bolje i istakli da je sledeći cilj – medalja. 
-Naš cilj je i pre EP bio polufinale. Sad idemo na medalju. Okrećemo se Crnoj Gori, ovo smo već zaboravili. Očekuje nas jako teška utakmica, na gol razlike, koja će biti rešena u poslednjoj četvrtini – kazao je golman Srbije Gojko Pijetlović. 
Srbija je večeras u četvrtfinalu šampionata Evrope u Budimpešti pobedila Grčku sa 13:9 i plasirala se u polufinale gde je čeka Crna Gora. 
-Susret sa Španijom nas je digao. Videlo se na treninzima da ide na bolje. Postigli smo 13 golova. Dobra utakmica koja nam je trebala, delovali smo sigurno, vodili sve vreme. Dosta pozitivnih stvari ali možemo još bolje – kazao je Andrija Prlainović. 
Meč polufinala između Srbije i Crne Gore na programu je u petak. 
-Sada duel na nož, imaju kvalitet, fizički su jaki, ali ni mi ne zaostajemo. Ista škola vaterpola i biće velika utakmica, a najvaznije je da smo se digli – kazao je Prlainović. 
Milan Aleksić je istakao da je selekcija Srbije večeras pokazala sigurnost u napadu. 
-Proradio je igrač više. Primili smo nekoliko lakih golova i to treba da ispravimo. U ovoj fazi najvažnija je pobeda i sada nas čeka veliki duel sa Crnom Gorom – dodao je Aleksić. 
I centar Slobodan Nikić je naveo da Srbija igra sve bolje. 
-Digli smo se, nije nam išlo u grupi. Sada imamo sigurnost. Očekuje nas važan duel (sa Crnom Gorom), odlučiće jedna lopta. Oni su odmorniji, ali kada se igra takva utakmica, to nije neka velika prednost – rekao je Nikić.
Filip Filipović je pohvalio igru centara Srbije. 
-Bolji je bio igrač više u svakom pogledu. I ono što smo propustili, bile su izrađene akcije. To nas je delilo od Grka, imali smo kontrolu. Odlično su igrali centri, nikome nije lako da igra protiv Pijetlovića i Nikića. Ispod ovoga ne idemo. Sredićemo igru u odbrani i još napad da nadogradimo – kazao je Filipović. 

Povezana vest:  Srbija prokockala prednost i ostala bez finala Evropa kupa