milorad krivokapic

Krivokapić: Atmosfera je sjajna, svi dišemo kao jedan

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Milorad Krivokapić rekao je da je zadovoljan dosadašnjim učinkom nacionalnog tima na prvenstvu Evrope, podsetivši da su „delfini“ na prošlogodišnjem svetskom prvenstvu u Barseloni završili kao sedmi.
Srpski vaterpolisti u sredu su izborili plasman u polufinale kontinentalnog šampionata u Budimpešti savladavši Grčku sa 13:9, a u borbi za finale u petak igraju protiv Crne Gore.
-Bili smo sedmi na svetskom prvenstvu, sada smo među četiri, i to bez najboljeg igrača sveta Vanje Udovičića. Ekipa odiše odličnom atmosferom, svi zaista dišemo kao jedan. Imaju sjajne uslove da se pripreme za odlučujuće mečeve – izjavio je Krivokapić za sajt VSS.
Proslavljeni golman nacionalnog tima dodao je da izabranike Dejana Savića u nastavku turnira čekaju veliki timovi i da su pregurali nekoliko teških duela.
-Prezadovoljan sam i što su treneri Savić i Vladimir Vujasinović ostali u zemlji. Idemo napred, ali nam je potebna pomoć države, jakih sponzora. Ovi momci i treneri to zaslužuju – zaključio je Krivokapić.
Reprezentativci Srbije ističu da u velikom okršaju protiv odličnog tima Crne Gore nema favorita i da je sve otvoreno.
-Nema tajni između nas. Odlučiće hladna glava i bolja koncentracija u finišu susreta. Ne veujem da će pobednik biti poznat pre poslednjih minuta. Znam sve šutere Crne Gore, ali to ništa ne znači, takvi majstori uvek znaju da pronađu put – rekao je golman Gojko Pijetlović, koji smatra da Crnogorci imaju kvalitet da osvoje prvenstvo.
-Malo smo umorni od jake grupe i četvrtfinala. Nećemo se obazirati na poraz u Barseloni prošle godine. Dovoljno smo iskusni da se na to ne obaziremo – poručio je Pijetlović.
Nikolu Rađena očekuju dueli sa centrima Klikovcem i Mišićem, ali on naglašava da cela ekipa prvenstveno gleda sebe i kako da bude još bolja.
-Iz meča u meč podižemo formu, siguran sam da smo u stanju da damo maksimum. Raduje me što forma ide uzlaznom linijom u svim segmentima. Odlučiće nijanse, ovakvi mečevi su na nož, odlučuju motivacija i koncentracija – istakao je Rađen.
Miloš Ćuk je dao po dva gola Špancima i Grcima, ali smatra da je učinak nebitan ukoliko nema rezultata.
-Važno je da ekipa pobeđuje. Imali smo padova u teškoj grupi, mučili se sa igračem više. Kroz utakmice smo postajali sve sigurniji, meč protiv Grka bio je naš najbolji na turniru i to ohrabruje. Sa igračem više takođe smo sve bolji, imamo po nekoliko rešenja i svako od nas može da bude strelac – zaključio je Ćuk.
Polufinalna utakmica prvenstva Evrope između Srbije i Crne Gore igra se sutra u Budimpešti od 20.30 sati, a u drugom polufinalu od 19 sati sastaju se Italija i domaćin Mađarska.

Povezana vest:  EP HRVATSKA, Srbija pobedila Crnu Goru za prvo mesto u grupi