ekipa kosutnjakSrbija u finalu Fina kupa

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Fina kupa, koji se održava u Almatiju, pošto je danas u polufinalu pobedila selekciju Hrvatske rezultatom 7:4 (2:1, 2:0, 3:1, 0:2).
Za treću titulu u ovoj sezoni, naši vaterpolisti će sutra igrati protiv Mađarske, koja je u drugom polufinalu
savladala Sjedinjene Američke Države sa 7:5. Repezentacija Srbije je ovog leta osvojila titulu prvaka Evrope, a trijumfovala je i u Svetskoj ligi.
Posle dva naporna i mnogo važnija takmičenja, selector Dejan Savić je u Kazahstan odveo podmlađenu ekipu, sa svega nekolicinom standardnih reprezentativaca, i ti momci su plasmanom u finale pokazali da srpski vaterpolo ima dobru perspektivu.
Danas su vema lako nadigrali Hvatsku, koja takođe nastupa bez najboljih igrača, i zasluženo izborili pravo da se sutra bore za titulu. Zadatak im neće biti lak, jer su Mađari, posle poraza u finalima Svetske lige i Evropskog prvenstva, u Almati došli sa gotovo najboljim timom, rešeni da nas ovog leta pobede bar jednom i uzmu jedan trofej.
U duelu protiv Hvatske nije bilo neizvesnosti, jer je reprezentacija Srbije već u prve dve četvrtine stekla
prednost od tri gola, a u poslednji deo igre se ušlo sa vođstvom našeg tima od 7:2. U finišu su Hrvati sa dva pogotka uspeli samo da koliko-toliko ublaže poraz.
Igrač više:Srbija 4 (1), Hrvatska 8 (2).
Srbija: Živojinović, S. Rašović 1, Obradović, Marković 1, Subotić 1, Eškert, Mandić 2, V. Rašović 1, Ranđelović, Ubović, Vasić, Vuksanović 1, Rističević.
Hrvatska: Bijač, Bukić, I.Milaković, Divković, Vukićević, Buljubašić, Muslim, K.Milaković 1, Višković, Živković 3, Šetka, Macan.

Povezana vest:  Udovičiću dva meča suspenzije