vujasinovic par bresa

Vujasinović: Pobeda protiv Špandaua za samopouzdanje

Trener vaterpolista Partizana, Vladimir Vujasinović rekao je danas da njegova ekipa protiv nemačkog Špandaua želi da osvoji tri boda i time obnovi samopouzdanje. 
-Špandau je ekipa protiv koje mi možemo bez problema da igramo. U Nemačkoj smo odigrali jednu izuzetnu utakmicu, ali nažalost su izostali bodovi s tog meča. Sada želimo da se revanširamo, da dođemo do tri boda i vratimo narušeno samopuzdanje posle meča i remija sa Crvenom zvezdom – rekao je Vujasinović novinarima u Beogradu. 
Utakmica šestog kola Grupe B Lige šampiona između Partizana I Špandaua igraće se sutra u 18 časova na plivalištu na Banjici. Obe ekipe su do sada ostvarile po pobedu i pet poraza. Vujasinović je naveo da je tim imao mnogo zdravstvenih problema, ali da je situacija sada bolja i da će protiv Špandaua verovatno izostati samo Nemanja Vico, koji je obavio samo jedan trening. 
-Špandau je jako dobra ekipa, imaju odličnog golmana, na kom se bazira cela njihova odbrana. On čini prevagu u njihovoj ekipi, a na nama je da mu to ne dozvolimo, da ga ne razbranimo na početku i onda mislim da će biti sve lakše – kazao je Vujasinović. 
Novinare je zanimalo da li Partizan ima finansijsku korist od učešća u Ligi šampiona, a Vujasinović je odgovorio odrično. 
-Ovde finansijske dobiti nema… Mi ovde imamo neku drugu obavezu, mi ovde stvaramo neke buduće reprezentativce, one koji će predstavljati Srbiju i koji će je voditi do evropskih i svetskih odličja. Nažalost je tako – kazao je Vujasinović. 
Golman Partizana Slobodan Soro je ocenio je da je Špandau rival po meri crno-belih. 
-Doživeli smo mali pad u formi posle Zvezde, što mislim da je normalno za ovako mladu ekipu. Špandau nam dolazi u pravom trenutku… Iskoristićemo ovaj meč da se vratimo u pobedničku formu. Partizan je u ovom meču favorit i želimo da dođemo do tri boda – kazao je Soro. 

Povezana vest:  Bečej spreman za vaterpolo duel Srbija - Slovačka