vujasinovic par spandau (1)

Vujasinović: Izgledali smo kao iskusan seniorski tim

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je danas da je izuzetno zadovoljan izdanjem svoje ekipe i današnjom pobedom nad Špandauom. 
-Izuzetno sam zadovoljan izdanjem svoje ekipe, pogotovo igrom u odbrani, gde smo u pojedinim trenucima izgledali kao da smo iskusan seniorski tim, a ne juniorski. Presrećan sam zbog pobede, mnogo nam znači posle tri loše nedelje, gde smo poraze – rekao je Vujasinović novinarima posle utakmice u Beogradu. 
Partizan je kao domaćin na Banjici savladao Špandau sa 8:6 i tako zabeležio drugu pobedu u šest kola Grupe B Lige šampiona. 
-Špandau je u nekim trenucima izgledao kao veoma loš protivnik, ali to nije bilo tako, već smo ih mi doveli na takav nivo igre. Sredinom druge deonice smo uhvatili konce posle uplašenog starta i odigrali izvrsno u svim segmentima – kazao je Vujasinović. 
On je istakao da njegova ekipa nema rezultatski imperativ u Ligi šampiona, ali da mora da se trudi. 
-Liga šampiona za nas nema nikakav poseban takmičarski imperativ, ali moramo da shvatimo da je ovaj klub odrastao osvajanjem ovog takmičenja i da ne smemo tek tako da gledamo na njega. Trudićemo se, iako je ovo možda period u kome bi trebalo da se odmaramo, baš zato što nemamo rezultatski imperative – rekao je trener crno-belih. 
Kapiten Partizana Dušan Mandić rekao je da je pobeda njegovoj ekipi mnogo značila posle serije loših rezultata.
-Razbili smo maler koji nas je pratio, prošli smo kroz težak period u poslednje vreme. Baš nam znači ova pobeda, Špandau uopšte nije naivna ekipa. Napredujemo, to se vidi, dobro smo odigrali i idemo dalje, tražimo svoju šansu za dalji plasman i borićemo se do kraja – rekao je Mandić. 
Crno-beli imaju teoretske šanse za plasman na završni turnir Lige šampiona, a prema Mandićevim rečima, beogradska ekipa „trenutno uopšte ne razmišlja o tome i ne opterećuje se“. Golman Slobodan Soro rekao je da njegova ekipa nije potcenila Špandau, što je ključ pobede. 
-Solidno smo odigrali, znali smo da nas čeka tvrda utakmica. Na kraju smo bezveze primili dva gola, ali mi je drago što smo okončali ovu negativnu seriju poraza – rekao je Soro. 
Partizan će u narednom kolu Lige šampiona gostovati Primorju u Rijeci 25. marta. 

Povezana vest:  Doputovali vaterpolisti iz Kanade, okupljanje u ponedeljak

PHOTO: ATAIMAGES