srbija bazen

Vaterpolisti Srbije pobedom startovali na prvenstvu sveta

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je startovala na prvenstvu sveta u ruskom gradu Kazanju savladavši večeras u 1. kolu D grupe selekciju Crne Gore sa 11:8 (2:1, 4:2, 3:4, 2:1).
Ovim uspehom izabranici selektora Dejana Savića napravili su krupan korak ka direktnom plasmanu u četvrtfinale.
Derbi prvog kola šampionata očekivano je obeležila velika i žestoka borba, ali je na kraju presudio kvalitet srpskog nacionalnog tima.
Zaslužen uspeh Srbije nijednog trenutka nije dolazio u pitanje, vodila je od početka do kraja utakmice, nakon što je jednom trenutku imala i četiri gola prednosti (6:2).
Početak meča nagoveštavao je neizvesnu borbu, prvi gol postignut je posle puna četiri i po minuta (Filipović), ali je srpska reprezentacija u nastavku preuzela inicijativu i zagospodarila bazenom.
Sigurno vođstvo ugroženo je jedino sredinom treće četvrtine, kada je Pasković smanjio na 7:6, ali je Savićeva ekipa brzo uzvratila za novih „plus tri“ golovima Mandića i Prlainovića (9:6).
U poslednjih osam minuta srpski vaterpolisti potvrdili su da mogu da se nose s pritiskom, igrali su puni samopouzdanja, sigurno i organizovano, pa su lakše nego što se očekivalo obezbedili važan i ubedljiv uspeh.
Srbija: D.Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D.Pijetlović, Nikić, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 3, Prlainović 1, S.Mitrović 1, B.Mitrović.
Crna Gora: Lazović, Dr.Brguljan 2, Pasković 1, Čučković, Da.Brguljan 2, Radović, M. Janović 2, Ukropina, Ivović, Murišić 1, Klikovac, Jokić, Šćepanović.
Srpski vaterpolisti, koji su aktuelni evropski šampioni, narednu utakmicu igraju u sredu od 16.30 sati protiv Japana.
Srbija je u Kazanj stigla kao prva reprezentacija koja je, uz domaćina Brazil, obezbedila učešće na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru.

Povezana vest:  Udovičić: Slavićemo sa Kragujevčanima i celom Srbijom