nikola radjen vat rep

Rađen se žalio Sudu u Lozani

Srpski vaterpolista Nikola Rađen žalio se Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani na odluku Antidoping komisije Svetske plivacke federacije (FINA) da ga suspenduje na četiri godine.
Kako se navodi na sajtu CAS, o Rađenovoj žalbi raspravljaće se 11. januara 2016. godine.
Bivši vaterpolista Partizana i Crvene zvezde bio je pozitivan na kokain na doping-testu posle utakmice reprezentacija Srbije i Španije u Madridu 17. februara, kao i 14. aprila u Kruševcu protiv Rusije.
FINA je kasnije suspendovala Rađena na četiri godine, a sam vaterpolista je priznao grešku i uključio se u edukativna predavanja o tome koliko šteti doping.
Rađen je zabeležio 180 nastupa za Srbiju, a osvojio je Svetsko prvenstvo u Rimu (2009) i srebro u Šangaju (2011), na prvenstvima Evrope ima dva zlata u Ajndhovenu (2012) i Budimpešti (2014), srebro u Malagi (2008) i bronzu u Zagrebu (2010).
Pored toga ima dve bronze sa Olimpijskih igara u Pekingu (2008) i Londonu (2012), kao i pet titula u Svetskoj ligi. Sa Partizanom i Crvenom zvezdom osvajao je titule prvaka Evrope, a tokom karijere igrao je za Vojvodinu, Hios i pre kazne za Olimpijakos.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Đetići pobedili Kengure