andrija prlainovic par

Vaterpolisti Srbije pobedili Crnu Goru u Svetskoj ligi

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Budvi selekciju Crne Gore sa 12:10 (2:3, 4:0, 3:2, 3:5), u utakmici trećeg kola Grupe B u Svetskoj ligi i ostvarili treću pobedu u tom takmičenju. Srbiju je do pobede predvodio Filip Filipović sa četiri gola, tri je postigao Andrija Pralinović a dva Gavril Subotić. Po jedan gol postigli su Dušan Mandić, Duško Pijetlović i Živko Gocić.
Najefikasniji u domaćem timu bio je Aleksandar Ivović sa tri gola, a dva je postigao Draško Brguljan. Crna Gora je imala minimalnu prednost posle prve četvrtine, ali je ekipa Dejana Savića u drugoj deonici „prelomila“ utakmicu, pre svega zahvaljujući dobroj igri u odbrani, pa je na poluvreme otišla reziltatom 6:3. 
Golom Prlainovića Srbija je u trećoj četvrtini stekla prednost od pet golova (9:4) i obezbedila pobedu, a domaći su do kraja utakmice ublažili poraz.
Srbija je tako u tri kola ostvarila tri pobede i učvrstila se na prvom mestu na tabeli. Crna Gora ima pobedu i poraz, ali i utakmicu manje, pošto je njen duel sa Francuskom odložen zbog terorističkih napada u Parizu prošlog meseca.

Povezana vest:  Zvezda slavila protiv Vojvodine u Novom Sadu