dejan savic (1)

Savić: Igrali smo dobru odbranu protiv Crne Gore

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je njegova ekipa u večerašnjoj pobedi nad Crnom Gorom u Budvi odigrala odlično u odbrani i da domaći tim ne treba otpisati u daljem takmičenju u Svetskoj ligi.
Vaterpolisti Srbije pobedili su večeras u Budvi Crnu Goru sa 12:10, u utakmici trećeg kola Grupe B u Svetskoj ligi i ostvarili treću pobedu. Crna Gora ima pobedu i poraz, ali i utakmicu manje.
-Posle upoznavanja u prvoj četvrtini, u drugoj i trećoj smo stekli prednost i četvrta deonica nije ni bila važna. Igrali smo odlično odbranu, posebno sa igračem manje. Crna Gora je izuzetna ekipa i ne treba je otpisati. Atmosfera je bila izvanredna, kako smo i očekivali – rekao je Savić posle utakmice, preneo je sajt Vaterpolo saveza Srbije.
Najefikasniji u srpskom timu bio je Filip Filipović sa četiri gola.
-U ovom trenutku smo bolji, ali od Crne Gore treba očekivati daleko bolje igre kada se uigraju, fizički spreme i budu kompletni. Poremetio nas je malo gol (Aleksandra) Ivovića u poslednjoj sekundi treće četvrtine. Šuterski smo bili raspoloženi – rekao je Filipović i čestitao ekipi na pobedi a posebno mladim igračima Gavrilu Subotiću i Nebojši Toholju. 
Vaterpolista Andrija Prlainović, koji je postigao tri gola, rekao je da je pobeda u Budvi odličan kraj sezone za srpski reprezentativni vaterpolo.
-Bilo je uživanje igrati i verujem da su gledaoci zadovoljni. Sve je rešeno u drugoj četvrtini kada je napravljena razlika koja je sačuvana do kraja – rekao je on.
Nebojša Toholj je pozvan u reprezentaciju umesto Slobodana Nikića.
-Hvala (selektoru Dejanu) Saviću na pozivu i nadam se da sam poverenje opravdao. Čast mi je bila da budem u sastavu sa ovakvim šampionima. Pobedili smo odličnu Crnu Goru i pokazali da smo blizu prvog mesta u grupi – rekao je Toholj.

Povezana vest:  Nemanja Marijan novi generalni sekretar Vaterpolo saveza