henkel_cisti_za_5Nastavak akcije „BUDIMO ČISTI ZA PET” za osnovce

 

Edukativna akcija kompanije Henkel „Budimo čisti za pet“ o važnosti vođenja higijene, koja je pokrenuta u oktobru 2009. godine, nastavljena se u još pet beogradskih osnovnih škola. Od 26. do 30. aprila učenicima nižih razreda prikazaju se kratka predstava i održava edukativno predavanje doktorke specijaliste o značaju pravilnog održavanju higijene. Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Batut oko 73 odsto stanovnika Srbije redovno pere ruke, dok je alarmantan podatak da se oko 40 odsto stanovništva ne kupa redovno. Predstavu o važnosti higijene i bolestima prljavih ruku u aprilu videlo je oko 1000 đaka iz osnovnih škola „Isidora Sekulić“, „Karađorđe“, „Vuk Karadžić“, „Duško Radović“ i „Filip Kljajić Fića“.

Povezana vest:  Kompanija Nestlé obeležila 150 godina stvaranja zajedničke vrednosti

Predstavu je osmislila Valentina Velkov,  glumci Dara Rančić i Albin Salihović đacima  na zabavan način  ukazaju na važnost redovnog održavanja higijene, dok  specijalista interne medicine dr Lidija Jevđić deci govori o posledicama neodržavanje higijene.

Kompanija Henkel pokrenula je akciju „Budimo čisti za pet“  u oktobru 2010. godinu povodom Svetskog dana čistih ruku.  Do sada je edukativnu predstavu videlo oko 2500 učenika u 10 beogradskih škola. Kompanija Henkel, kao vodeći proizvođač proizvoda za ličnu higijenu i kućnu hemiju na ovaj način pokazuje da je odgovorna kompanija koja brine i o edukaciji najmlađih.

Povezana vest:  CENTAR ZDRAVLJA IZVOR, Za zdraviji život

Zanimljivosti:

-Istraživanja pokazuju da na rukama čoveka živi oko 3.000 bakterija, odnosno 150 vrsta različitih mikroorganizama

-Najčešće bolesti koje se prenose prljavim rukama su infektivna žutica, crevne bolesti, meningitis, dečija paraliza, bolesti disajnih organa poput gripa, gnojne angine, šarlaha i difterije, kao i infekcije oka, uha, usta i kože