Chardonnay Lepovo Domaine Lepovo vinarija - novi luksuzni brend iz Tikvesa 2Tikveš predstavio novi premium brend DOMAINE LEPOVO
 
Vinarija Tikveš predstavila je visokokvalitetno luksuzno vino Chardonnay Lepovo proizvedeno u svojoj novoj butik vinariji Domaine Lepovo. Ova vinarija malog kapaciteta, prva je te vrste na ovim prostorima i po ugledu na francuske butik vinarije okrenuta je ograničenoj proizvodnji sa ciljem da proizvodi isključivo na vina najvišeg kvaliteta.
Domaine Lepovo dobilo je ime po prelepoj lokaciji Lepovo koja daje idealne uslove za gajenje grožđa i proizvodnju vrhunskih vina izuzetnog kvaliteta. Domaine lepovo je nova vinarija u vlasništvu M6 Grupe od 2013.
-Pažljivo i dugo smo planirali ovo novo poglavlje u razvoju naše vinarije kako bismo napravili vina koja će zauzeti svoje mesto među elitnim vinima sveta – izjavio je generalni direktor vinarije Tikveš, gospodin Igor Ilievski.
-Sa novom vinarijom Domaine Lepovo uvodimo važnu promenu u pristupu proizvodnje ograničenih količina visokokvalitetnih vina u malim, takozvanim „butik“ vinarijama, i tako stvaramo novi trend u razvoju vinske industrije. Naš cilj je da specijalnim pristupom gajenja grožđa, staranjem da dobijemo grožđe idealne zrelosti koje se sa puno pažnje bere i odmah transformiše u najbolje i jedinstveno vino, na najkvalitetniji način iskoristimo svo bogatstvo prirode koje Lepovo čini idealnom lokacijom za vrhunska vina.
Domaine Lepovo premium vina kreacija su svetskog eksperta Filip Kambi (Philippe Cambie), koji je u ova vina inkorporirao najbolje prakse i znanja iz Francuske.
-Vina Domain Lepovo svojim kvalitetom zadovoljavaju i najzahtevnije ljubitelje vina – izjavio je gospodin Kambi koji je samo za ovu priliku došao u Beograd.
-To su vina sa visokim procentom alkohola, delimichno barikirana u francuskim hrastovim buradima.
Domain Lepovo nalazi se u blizini Negotina u Makedoniji gde su na oko 5 hektara zasađene sorte Chardonnay, Vranac, Pinot Noir, Cabernet Sovignon i Merlot. Vinogradi su u proseku stari 15 godina.
Vina Domain Lepovo vinarije biće dostupna samo u malom delu prodajnih objekata, ograničenom broju elitnih restorana u zemlji i na najvažnijim svetskim tržištima.
Prvo će se na tržištu pojaviti belo vino Chardonnay Domaine Lepovo čija je godišnja proizvodnja 5.000 litara. Vinarija će do kraja godine uvesti i Domaine Lepovo Pinot Noir a portfolio će biti upotpunjen Domaine Lepovo Grand Cuvee koji se očekuje u junu 2015.
Događaju održanom sinoć povodom predstavljanja Domaine Lepovo brenda, prisustvovale su i poznate i ličnosti iz javnog života: ambasadorka Makedonije u Srbiji gospođa Vera Jovanovska Tipko, Srna Lango, Ivana Bajić, Nenad Radujević, Aneta Ivanović, Boško Jakovljević, Zoe Kida, Ana Marković, Jelena Gajšek i brojne druge zvanice i ljubitelji vina.
Povezana vest:  Eucerin® lansirao revolucionarni anti age preparat - Volume Filler