placido domingo 06122014 008Mali se sastao sa operskim pevačem Plasidom Domingom

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas u posetu operskog pevača i dirigenta Plasida Dominga, i tom prilikom izjavio da je glavni grad Srbije dolaskom španskog tenora dokazao da je kulturna prestonica regiona.
-Nadam se da će gospodin Domingo biti naš ambasador i da će iz Beograda poneti najbolje uspomene i dobra sećanja, jer ne postoji lepši i bolji način da neko priča o vašoj zemlji i vašem gradu nego kad to radi osoba kao što je Plasido Domingo – rekao je Mali novinarima u Skupštini grada.
On je kazao da dolazak tog pevača, kog je nazvao velikim maestrom I najvećom operskom zvezdom današnjice, predstavlja veliki trenutak za Beograd i Srbiju.
Mali je podsetio da je Domingov prethodni nastup u Beogradu bio 1987. g odine, i izrazio nadu da Beograđani neće toliko dugo čekati na njegov naredni koncert.
Španski pevač je izrazio zahvalnost zbog prijema kod gradonačelnika i rekao da je srećan što se vraća u Beograd, kako je rekao, „grad sjajnih uspomena, velike kulture i velikih pevača“.
-Jedno od najvećih zadovoljstava u mom životu bilo je debitovanje u Beogradu 1972. godine, sa vašim velikim sopranom Radmilom Bakočević. Nadam se da mi neće trebati mnogo vremena da se ponovo vratim u vašu predivnu zemlju i grad – rekao je Plasido Domingo.
On je poželeo Srbiji da „veoma uskoro postane deo naše evropske zajednice koja raste“, uz ocenu da „čak u teškim vremenima nema sumnje da je dobro da svi budu zajedno“.
Na pitanje kakve su njegove uspomene na prethodni nastup u Beogradu 1987. godine i šta se promenilo od tada, Domingo je odgovorio da su sve članice tadašnje Jugoslavije razvile svoj identitet i da je dobro što sada žive u miru.
Gradonačelnik Siniša Mali zahvalio je Domingu na dolasku i poklonio mu monografiju „Pozdrav iz Beograda“, koja prikazuje glavni grad Srbije sa preko 1.300 razglednica iz perioda od 1895-1941. godine.
Operski pevač Plasido Domingo održaće koncert u ponedeljak, 8. decembra u Kombank areni, uz pratnju Simfonijskog orkestra i hora Radio-televizije Srbije.

Povezana vest:  UŠĆE Shopping Center postao broj 1