Regionalna dečja filharmonija  (United Children’s Philharmonic Orchestra) održala je spektakularan koncert 26. avgusta na Stadionu Tašmajdan, u okviru Noći muzike. Koncertni prostor bio je premali da primi sve zainteresovane, tako da su sva mesta bila popunjena sat vremena pre početka koncerta, a nekoliko hiljada zainteresovanih posetilaca je ostalo ispred ulaza.

Koncert je izazvao veliko oduševljenje posetilaca koji su putem društvenih mreža postavljali svoje utiske i video snimke. “Vratili ste veru Beogradu i napunili nam srca! Čarobna noć pod zvezdama beogradskog neba. Predivna atmosfera, a deci regionalne filharmonije svaka čast, za divljenje i poštovanje. Bravo umetnici. Hvala vam od srca na spektakularnoj muzičkoj večeri. Beogradu je ovo potrebno što se i dokazalo punim tribinama” samo su neki od komentara.

Povezana vest:  Predstavljen bogat program letnje sezone u Tivtu

Koncert je počeo pesmama o Beogradu, zatim su usledili filmski hitovi, a solo nastup održala je mlada violinistkinja Marija Radovanović, najuspešniji stipendista fondacije “Deca deci” u 2016. godini. Na bis su izvedene pesme o Beogradu koje je publika horski pevala sa mladim muzičarima. Dirigenti su bili maestro Bojan Suđić i Vera Ilić, dirigentkinja Dečje filharmonije.

Povezana vest:  Održana panel diskusija “Psihičko zlostavljanje u partnerskim odnosima” - strah, sramota i ćutanje najveći saveznici svakog zlostavljača

Ovim nastupom Regionalna dečja filharmonija  nastavila je svoju uspešnu turneju, koja je pre Beograda obuhvatila Ljubljanu i Zagreb.  Regionalnu dečju filharmoniju osnovala je fondacija “Deca deci” u cilju razvoja muzičkog znanja dece iz regiona, čime se doprinosi kulturnoj razmeni među najmlađima, a filharmoniju sačinjavaju deca muzičari iz Beograda, Ljubljane, Zagreba, Sarajeva i Skoplja.

PHOTO: Antonio Ahel

Povezana vest:  Revije XYZ povodom otvaranja Serbia Opena