Skoro 20.000 Beograđana i gostiju Beograda dočekalo je 2017. godinu na Trgu Nikole Pašića ispred Doma Narodne skupštine uz vatromet i pesmu Bajage i Instruktora „Ako treba da je kraj“.

Članovi benda sa bine su poželeli svima da vole i da budu voljeni, a zatim je počeo gotovo desetominutni vatromet. Većina prisutnih te trenutke zabeležila je mobilnim telefonima, a posle vatrometa koncert je nastavljen Bajaginom pesmom „Moji su drugovi…“.

Kao i svake Nove godine, mnogobrojni strani turisti odlučili su da Novu godinu dočekaju u Beogradu, pa se na ulicama mogu čuti najčešće slovenački i engleski, ali i kineski jezik.

Povezana vest:  Devet godina Telenora u Srbiji

Proslava je počela koncertom Plavog orkestra, sa zakašnjenjem od pola sata, a posetioci svih uzrasta, od dece do penzionera, na tezgama su mogli da kupe kuvano vino, rakiju, roštilj i pivo.

Na više punktova policija je zbog bezbednosti pretresala sve koji žele da prisustvuju organizovanoj proslavi na glavnom beogradskom trgu. Obezbeđenje ne dozvoljava unišenje hrane, pića i upaljača.

Kod nekih građana to je izazvalo i negodovanje, uz konstataciju – „zašto ste me zvali na žurku, ako me sada pretresate“.

Povezana vest:  Blagodatni oganj stigao u Srbiju

Ipak većina je zadovoljna, kažu, nisu im mnogo smetali ni kašnjenje početka proslave, ni dugačke pauze između blokova.

„Obožavam Bajagu ovde sam zbog njega i ne smeta mi čekanje“, rekla je 20-godišnja Milica koja je Novu godinu dočekala uz zagrljaj i poljubac momka Miloša.

Gost Beograda, 30-godišnji Džoj iz Kine, prvi put je u Srbiji i kaže da mu se jako dopada.

„Dobra je atmosfera, nisam bio siguran šta da očekujem, ali utisak je pozitivan“, rekao je on.

Povezana vest:  Prodajom dečjih Doncafe šoljica prikupljeno milion dinara za Dom Drinka Pavlović

Policija obezbeđuje ulice u blizini Trga Nikole Pašića, a sve okolne ulice zatvorene su za saobraćaj.

U blizini jednog punkta sa obezbeđenjem dva migranta iz Avganistana htela su da prisustvuju koncertu i vide kako Beograd dočekuje novu godinu, ali su se predomislili kada su videli policiju.

Planirano je da doček traje do tri sata iza ponoći, a nakon svirke Bajage i Instruktorka prolsva bi trebalo da bude nastavljana DJ setom.