Meneghetti

Promocija Meneghetti vina povodom izlaska na tržište Srbije

Povodom izlaska na srpsko tržište, Meneghetti vina predstavila su svoje proizvode mnogobrojnim medijima i profesionalcima. Uz nove berbe već dobro poznatih vrhunskih vina Meneghetti Bijelo 2009 i Meneghetti Crveno 2008. predstavljena je i nova linija istarskih vina Meneghetti Malvazija 2010 i Meneghetti Merlot 2010, koja je svoju premijeru doživela ovoga meseca u Zagrebu.

Meneghetti _1Degustaciju u beogradskom restoranu Kalemegdanska terasa vodili su vlasnici kompanije Miroslav Plišo i Goran Hanžek koji su istakli zadovoljstvo dolaskom na srpsko tržište posebno u trenutku širenja portfolia proizvoda tako da su uz već etabliranu liniju vrhunskih proizvoda na kojima je Meneghetti stekao svoj ugled kupcima spremni ponuditi i novu liniju istarskih vina što predstavlja iskorak prema širem krugu potrošača kao i odličan odnos između uloženog i dobivenog.

Povezana vest:  Prvo igralište rekonstruisano iz humanitarne kartice „Veliko srce“

Uvoznik Meneghetti vina za Srbiju je beogradska FIRMA Terra Divina, a direktor Nikola Biorčević je istaknuo da “dolazak vina Meneghetti u Srbiju predstavlja veliki  napredak u prosirenjuportfolija kompanije Terra Divina Mengehetti vina započela su prošle godine novu epizodu u svom poslovnom životu. Kao partneri, svoje su snage udružili Miroslav Plišo, osnivač brenda Meneghettija, te Goran Hanžek, čovek sa dugogodišnjim iskustvom u ovom poslu koji je kompaniji pripojio svoje vinograde na području Bujštine. Na taj su način povećane površine pod vlastitim vinogradima na preko 10 ha, dok su u procesu sadnje još dodatnih 10 ha. Pored toga, dogovorena je dugoročna saradnja i otkup sa proizvođačima vrhunskog grožđa. U izradi je projekt proširenja vinarije i vinskog podruma koji bi trebao biti dovršen do kraja 2013. godine. Uz Hrvatsku i  Srbiju, Mehegheti vina su od ovih dana također dostupna na tržištima Austrije, Crne Gore i Slovenije, a posebno valja naglasiti od početka ove godine i ulazak na vrlo zahtevno tržište Hong Konga, što Meneghetti vina čini apsolutnim pionirom među vinarima u regionu.

Povezana vest:  Jorgos Dalaras - koncert za pamćenje

U svetski priznatim vinima iz Istre uživali su i Dragan Bjelogrlić, Oliver Dulić, Maja Žeželj, Ivan Stanković, Jelena Blečić, Milica Zarić, Kubura, Marija Veljković, Neven Bošković, Nataša Ninković i mnogi drugi.