bred pit i david ojelov

Raspevana dodela filmskih nagrada u Palm Springsu

Prva zvezdama krcata dodela filmskih nagrada ove godine protekla je u raspevanom raspoloženju zahvaljujući glumcu i producentu Bredu Pitu.
Pit je na godišnju ceremoniju koja se organizuje tokom Međunarodnog filmskog festivala u Palm Springsu doputovao kako bi predstavio britanskog glumca Davida Ojelova, jednog od dobitnika nagrada ovog festivala.
Pit je producent istorijskog epa „Selma“ u režiji Ave DuVernej gde Ojelovo igra dr Martina Lutera Kinga mlađeg, a na festivalu je dobio nagradu za najbolji „prodor“. Predstavljajući ga Pit je pozvao publiku da pevuši uz tekst koji se poirava sa Ojelovim često pogrešno izgovorenim prezimenom, piše AP.
Gala večera koja privlači brojne Akademijine birače tradicionalno je kalendarski prva ceremonija dodela nagrada od oko 20-tak koje se organizuju pre Oskara zakazanih za 22. februar.
-Ovo je prvi put da sam deo (dvomesečne sezone dodele nagrada) – rekao je Morton Tildum, režiser drame „The Imitation Game“ koja je nominovana za Zlatni globus.

Povezana vest:  Danijel Krejg u adaptaciji filma Muškarci koji mrze žene

-Šokirao sam se kada sam video raspored – rekao je on na crvenom tepihu.
Dobitnica nagrade u Palm Springsu Ris Viterspun (Wild) rekla je da je „ovo sjajna prilika za sve nas da se okupimo i proslavimo ovu divnu godinu na filmu“.
-Divne role, divna režija i sjajni producenti. Zaista mi se čini da je ovo bila sjajna, snažna godina – dodala je glumica, dobitnica Oskara za ulogu u filmu „Hod po ivici“.
Na momente, piše američka agencija, ljubav je bila u vazduhu i na crvenom tepihu gde je Edi Redmejmi (The Theory of Everything) pozirao sa novom suprugom, PR-kom Hanom Bahšov, dok je zvezda „The Imitation Game“ Benedikt Kamberbač na kratko stao da se fotografiše sa verenicom, pozorišnom rediteljkom Sofi Hanter.
Ojelovo se fotografisao više puta, najpre sa suprugom, glumicom Džesikom Ojelovo, potom sa njihovo četvoro dece i onda sa DuVernejovom.
I Ojelovo i DuVernej nominovani su za Zlatne globuse koji će biti dodeljeni narednog vikenda na Beverli Hilsu.
-Poslednji put kada sam bla na Globusima bila sam publicista za ‘Devojke iz snova’ – prisetila se DuVernej.

Povezana vest:  Mirjana Karanović: Festival evropskog filma Palić je postao prepoznatljiv u čitavom regionu

-Bila sam u crnom odelu i stajala na obodu sobe. Ovoga puta, imam mesto za sedenje. Veoma sam srećna zbog toga. Tako da ću da sedim. Bez obzira na to šta ću obući, neću stajati. Toliko sam srecna zbog toga.
Na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Palm Springsu nagradu za najbolji prodor uz Ojelova je dobila i Rozamund Pajk za „Iščezlu.
Nagradu predsedavajućeg festivala dobila je VIterspun za „Wild“.
Nagrade za dostignuće Dezert Palm dobili su Edi Redmejn (The Theory of Everything) i Džulijan Mur (Still Alice).
Priznanje za režisera godine dobio je Alehandro Injaritu za „Čoveka pticu“, za najbolji glumački ansambl nagradu je dobila ekipa filma „the Imitation Game“.
Nagradu Spotlajt dobio je Dž. K. Simons za „Whiplash“. Soni Bono vizionarsku nagradu dobio je Ričard Liklater za „Odrastanje“ (Boyhood) dok je Robert Duval dobio nagradu Ikona za ulogu u filmu „The Judge“.

Povezana vest:  Bred Pit i ekipa filma Brzina metka na premijeri u Parizu