Kristin Scott ThomasKristin Skot Tomas: dosadna je priča o starijim glumicama

Odsustvo uloga na filmu za glumice koje su zakoračile u šestu deceniju je „katastrofa“, a ta se situacija neće skoro promeniti, smatra Kristin Skot Tomas.
Gostujući na BBC-ju, poznata britanska glumica je, međutim, navela da nema nameru da gledaocima „dosađuje pričama o starijim ženama koje ne mogu da dobiju posao na filmu – jer je to dosadno“.
-To je tako dosadno, ali i istinito. Prava katastrofa – istakla je ona.
-Sve dok životni vek ne bude 150 godina, sumnjam da će žene u svojim 50-im biti uopšte uzimane u obzir – navela je 54-godišnja glumica, koju će publika uskoro moći da vidi u ratnoj drami „Suite Francaise“.
-To je tako. Na žalost – zaključila je Skot-Tomas, koja je nedavno izjavila da je prestala da snima filmove jer joj je dosadilo da stalno igra iste role.
-Vrlo sam dobra u određenom tipu situacija. Ljudi će uvek želeti da radim stvari u kojima sam dobra, to je prirodno. Ali, meni je to postalo zaista dosadno – objasnila je ona.
-Više volim da radim nešto što će meni biti uzbudljivo, nešto što je riskanto, makar to nemalo nikakav uspeh – rekla je glumica koju šira publika najviše pamti po ulogama u filmovima „Engleski pacijent“, „Četiri venčanja i sahrana“ i „Gosford park“.

Povezana vest:  Budi malo ja – komedija koja će vas nasmejati do suza!

PHOTO: Eamonn McCormack/WireImage