smurfs part 2

Novi animirani film Štrumfovi 2017. godine

Produkcijska kuća Soni pikčers (Sony Pictures) najavila je da će novi animirani film „Štrumfovi“ biti u američkim bioskopima 2017. godine, prenose danas lokalni mediji u SAD. 
-Ne želimo da snimimo treći nastavak filma, već novi film koji će istražiti poreklo malih plavih stvorenja u avanturističkoj komediji – izjavila je rediteljka Keli Ezberi, poznata po filmu „Šrek 2“. 
Prema njenim rečima, u novom filmu o štrumpfovima svi likovi će biti verni originalnom crtanom filmu. Film će u SAD izaći 31. marta 2017. godine. Uprkos kritikama, dva prethodna animirana filma o štrumpovima su postigla dobru zaradu. Prvi film je 2011. godine zaradio 570 miliona dolara, a drugi 350 miliona dolara 2013. godine. 
Crtani film „Štrumfovi“ snimljen je prema istoimenom belgijskom stripu Pjera Kulifora poznatog kao Pejo. Prvi, crno-beli crtani film emitovan je 1961. godine u Belgiji. Kasnije su štrumfovi postali mala plava bića koja žive u šumi i bore se protiv čarobnjaka Gargamela. Ta popularna crtana serija bila je u produkciji „Hana i Barbara“. 
Snimljeno je 256 crtaća u trajanju od po 30 minuta od 1981. do 1990. godine. „Štrumfovi“ su 1983. godine dobili nagradu Emi u kategoriji crtanog filma. 

Povezana vest:  Filmu The King's Speech sedam nagrada BAFTA