oliver_stouneOliver Stoun o Ugu Čavesu

 

Američki režiser Oliver Stoun (Stone) izrazio je duboko divljenje prema Ugu Čavesu (Hugo Chavez), ali i ocenio da bi venecuelanski predsednik mogao manje da se pojavljuje na televiziji.

Na promociji dokumentarnog filma „South of the Border’ u Karakasu, Stoun je kazao da Čaves predvodi pokret „društvene transformacije“ Latinske Amerike. Film čine Stounovi neformalni intervjui sa Čavesom i šestoricom njegovih saveznika, od predsednika Bolivije Eva Moralesa do kubanskog lidera Raula Kastra (Castro).

Povezana vest:  Eduard Salier dobitnik nagrade Underground Spirit

-Divim se Ugu. Mnogo mi se dopada kao ličnost. Jedno mogu da kažem… ne bi trebalo da stalno bude na televiziji – rekao je režiser na konferenciji za novinare, prenose svetske agencije.

Čaves skoro svakog dana drži višesatne govore na televiziji, najavljuje vesti, a s vremena na vreme i peva. Njegovo obraćanje nedeljom traje i duže od šest sati.

Povezana vest:  Trejler za SF film „The Box”

-On je vojnik i govori iz srca. Njegova vizija je ogromna… I biće zabeležen u istoriji – ocenio je Stoun.

Američki oskarovac izrazio je nadu da će njegov film doprineti da ljudi bolje razumeju lidera koji je, po njegovoj oceni, pogrešno prikazan kao „nasilnik, lakrdijaš, klovn“.

-Ovo je pozitivan prikaz čoveka kojem Amerikanci nemaju pristup. U američkim i evropskim medijima demonizovan je kao čudovište – dodao je.

Povezana vest:  Preminuo glumac Marinko Madžgalj

Stoun će film promovisati i u Ekvadoru, Brazilu, Boliviji, Paragvaju i Argentini, a dokumentarac će na leto stići u određen broj bioskopa u SAD i Evropi.