steven seagal (16)

Stiven Sigal zainteresovan za posao s dijamantima u Jakutiji

Poznati američki glumac Stiven Sigal, koji je doputovao u rusku republiku Jakutiju, najverovatnije je zainteresovan za biznis u proizvodnji dijamanata kao privatno lice.
Naime, holivudska zvezda nema nikakve veze sa radom fonda Legg Mason Global Ašet Management Trust u sastavu čije delegacije je došao u grad Mirnij, saznaje Tas u kompaniji Alrosa.
-Stiven Sigal je zaista još davno pokazao interesovanje za investiranje u rusku proizvodnju dijamanata. Ranije se već upoznao sa aktivnostima ruske grupe Alrosa koja okuplja kompanije koje se bave proizvodnjom dijamanata, i sada se nalazi u Jakutiji u radnoj poseti – poručili su iz Alrose.
Međutim, informacija koju su objavili neki mediji o tome da je on zaposlen u fondu Legg Mason Global Ašet Management Trust, nije tačna, i u Alrosi su iznenađeni njegovim dolaskom, saopštila je kompanija.
Kako je Tas ranije saznao u administraciji Mirnjinskog okruga Jakutije, Sigal je u sastavu delegacije iz SAD doputovao 6. avgusta u Mirnij radi procene investicione atraktivnosti kompanije Alrosa.
Prema programu putovanja, predstavnici fonda su u četvrtak posetili podzemni rudnik Mir i upoznali se sa tehnološkim procesom eksploatacije rude dijamanata. U petak su boravili u gradu Udačnij i posetili rudno-prerađivački kombinat. Za 10. avgust je planirano da delegacija ode u Moskvu.
Investiciona kompanija Legg Mason Global Ašet Management Trust je jedna od najvećih u SAD, sa sedištem u Baltimoru i aktivnostima u više od 190 zemalja sveta.

Povezana vest:  „Kupili smo zoo vrt“ premijerno 25. januara u Domu sindikata