Montreal zivanovic cvetkovic

„Amanet“ se predstavio publici u Montrealu

Film „Amanet“, mladog srpskog reditelja Nemanje Ćipranića, našao se protekle noći u odabranom društvu od svega 20 filmova koji su prošli u takmičarski deo čuvenog filmskog festivala u Montrealu. Prikazan u najatraktivnijem terminu, u petak od 21 čas po lokalnom vremenu, „Amanet“ je naišao na odlične reakcije publike na ovom festival „A“ kategorije.
U ime ekipe filma, publici su se poklonili Milena Živanović, Svetozar Cvetković i Nemanja Ćipranić, koji je ujedno bio i ubedljivo najmlađi reditelj koji se našao u takmičarskoj konkurenciji. Pre projekcije, Ćipranić se obratio prisutnima i izrazio zahvalnost na prepoznvanju kvaliteta filma, podvukavši da ovo priznanje mnogo znači i njemu lično, ali i čitavoj srpskoj kinematografiji.
„Istovremeno, moram da naglasim veliku žalost zbog toga što ostatak ekipe filma nije sa nama u Montrealu jer su svi uložili veliku energiju i odrekli se mnogih stvari kako bi ovaj film mogao da bude snimljen.“ – rekao je Ćipranić predstavnicima medija sa kojima je razgovarao oko sat vremena nakon projekcije.
Za festival u Montrealu, prijave je podnelo oko 4.000 filmova iz celog sveta, a svega 20, među kojima je i „Amanet“, prošlo je u takmičarsku konkurenciju.
Glavne uloge u debitantskom filmskom ostvarenju Nemanje Ćipranića tumače Ljubomir Bulajić, Milena Živanović, Danica Maksimović, Svetozar Cvetković i Goran Radaković.
Velika premijera ovog filma, zakazana je za 14. oktobar u Sava Centru. Tada će publika imati priliku da otkrije priču o tome na šta su sve ljudi spremni kako bi ostvarili svoje ciljeve.
.

Povezana vest:  Prijatelji Leonarda Dikapria ne žele da lete njegovim avionom jer njegov pas strašno smrdi