Anna  Sam 2

SEM ROKVEL JE SEKSI PLAĆENIK U KOG SE ZALJUBLJUJE ANA KENDRIK U AKCIONOJ KOMEDIJI MISTER RAJT – UBICA NA BELOM KONJU

Od 28. aprila bioskopska publika imaće priliku da pogleda nesvakidašnju akcionu komediju „Mister Rajt – ubica na belom konju“ španskog reditelja Paka Kabezasa. Glavne uloge izneli su Sem Rokvel i Ana Kendrik, a za scenario se pobrinuo Maks Lendis, sin proslavljenog reditelja i producenta Džona Lendisa („Braća Bluz“, „Kolo sreće“).
Hiperaktivna junakinja Marta (Ana Kendrik) potpuno je izgubila glavu nakon poslednjeg raskida. Ne vodeći računa o onome što radi i neprestano se zabavljajući kako bi skrenula misli sa svog života, ona je naizgled krenula putem bez povratka u momentu kada sreće Frensisa (Sem Rokvel). Zaintrigirana Frensisom, Marta u početku ne sluti da se iza harizmatičnog lika krije – plaćeni ubica! Ali Frensis nije običan ubica-po-ugovoru, on, zapravo, likvidira osobe koje kod njega dolaze da naruče ubistva. Upravo kada Marta počinje da shvata da se njen novi dečko ne šali kada kaže da mora da likvidira nekoga, stvari se umnogome komplikuju. Frensisove „usluge“ su pod budnim okom potencijalnog klijenta iza čijeg identiteta se krije lukavi FBI agent (Tim Rot). Kako se tela gomilaju, Marta mora da odluči da li će pobeći glavom bez obzira ili se pridružiti ludilu koje se otrglo kontroli.
„Mister Rajt – ubica na belom konju“ je najnovije ostvarenje reditelja i scenariste Paka Kabezasa koji se proslavio filmovima „Neon Flesh“ (2010) i „Rage“ (2014) sa Nikolasom Kejdžom. Kabezas je 2007. godine napisao scenario i režirao španski horor film „The Appeared“, da bi naredne godine uradio scenario za horor komediju „Sexykiller“. Godine 2009. uradio je još jedan scenario za komediju „Spanish Movie“. Usledio je novi scenario za romantičnu dramu „Bon Appetit“ (2010), da bi iste godine režirao akcionu komediju „Neon Flesh“ za koji je potpisao i scenario.
Tumač glavne muške uloge, Sem Rokvel, na pragu je pete decenije života – rođen je 5.11.1968. – ali u filmu izgleda daleko mlađe, a njegov glumački staž se proteže na tri decenije aktivnog igranja. Nagrađen je Srebrnim medvedom na festivalu u Berlinu 2003. godine za glavnu ulogu u filmu „Ispovest opasnog uma“. Takođe je postao laureat u kategorijama glavna muška uloga na festivalu u Montrealu za „Lawn Dogs“ (1997) i Njuportu za film „A Single Shot“ (2013). Za ulogu Divljeg Bila u filmu „Zelena milja“, izjavio je: „Divlji Bil je odvratno ljudsko biće, rasista i pedofil. Ali nisam želeo da ga predstavim kao običnog ludaka. Doživeo sam ga kao kombinaciju Haklberi Fina i Satane. Pokušao sam da ga tumačim na način na koji bi to uradili Geri Oldman ili Džon Malkovič.“ Bogata bibliografija Sema Rokvela uključuje i filmove „Moon“, „Iron Man 2″ i „Poltergeist“.
Ana Kendrik mlađa je od svog filmskog partnera sedamnaest godina, ali već poseduje zavidan glumački portfolio. Nominovana je u kategoriji najbolja sporedna ženska uloga za film „Up in the Air“ (2009) za nagrade Američke filmske akademiuje (Oskar), Zlatni globus i BAFTA, ali nažalost nijednu nije osvojila. To je nije omelo da ostvari pažnje vredne uloge u filmovima „Pitch Perfect“ (2012), „Pitch Perfect 2″ (2015), i „Into the Woods“ (2014). Ana Kendrik nastupala je zajedno sa Semom Rokvelom u filmu „Digging for Fire“ (2015).
Glumačku podelu upotpunjuje legendarni Tim Rot, osvajač nagrade BAFTA u kategoriji najbolja muška sporedna uloga za film „Rob Roy“ 1995. godine za koju je bio u najužoj konkurenciji i za nagradu Oskar. Za ovog karakternog glumca često se misli da je Amerikanac, iako je Tim Rot rođeni Englez. Kada se doselio u Los Anđeles zapao je za oko reditelju Kventinu Tarantinu koji mu je poverio uloge u svojim filmovima „Reservoir Dogs“ (1992), „Pulp Fiction“ (1994)“ i „Four Rooms“ (1995). Priznaje da je prihvatio ulogu negativca u film „Neverovatni Hulk“ (2008) zbog svojih sinova.
Ništa ne prepuštajući slučaju, reditelj Pako Kabezas pobrinuo se da se i u sporednim ulogama pojave poznata imena kao što su Džejms Renson („Sinister“, „Old Boy“), Mihael Eklund („Watchmen“, „The Call“), rep umetnik RZA („Django Unchained“, Pacific Rim“) i Keti Nera („Half Nelson“, „Alex of Venice“).
Nekonvencionalna akciona komedija „Mister Rajt – ubica na belom konju“ donosi romantičnu ljubavnu priču iza kulisa o surovom životu netipičnog plaćenog ubice.

Povezana vest:  Premijera filma „Gligorićeva Mar del Plata – Kraljeva indijska varijanta“