Američki glumac Anton Jelčin, koji je poznat po ulozi Pavela Čehova u franšizi „Zvedane staze“, poginuo je danas u saobraćajnoj nesreći u 27. godini, saopštila je policija i njegov predstavnik za medije.

Jelčin je stajao iza svog automobila, koji je krenuo u rikverc, kada ga je udario i zaglavio između sandučeta i ograde, preneo je AP pozivajući se na navode policajaca iz Los Anđelesa Dženi Hosier.

Povezana vest:  Šarliz Teron: Spremna sam da postanem majka

Glumac je, kako dodaje, krenuo da se nađe sa prijateljima na probi, a kada se nije pojavio došli su do njegove kuće i pronašli ga mrtvog.

Jelčinov predstavnik za medije Dženifer Alen potvrdila je smrt glumca i rekla da je njegova porodica zamolila za privatnost.

Jelčin je karijeru u Holivudu počeo kao dete sa manjim ulogama u nezavisnim filmovima i raznim televizijskim emisijama, pre nego što je dobio uloge u filmovima kao što je triler „Alfa mužijak“ i tinejdžerska komedija „Čarli Bartlet“.

Povezana vest:  Danijel Radklif potresen završetkom snimanja Harija Potera

Njegova najveća uloga bila je u filmovima „Zvezdane staze“, čiji će poslednji, treći deo, početi u julu da se prikazuje u bioskopima.

Jelčin je rođen u Rusiji, a njegovi roditelji su se profesionalno bavili umetničkim klizanjem i preselili u Rusiju kada je on još bio beba.