Film „Dnevnik mašinovođe“ na tek završenom Sarajevo film festivalu, nagrađen je priznanjem „Youth Audience Award“ – Nagrada mlade publike. Publlika je film Miloša Radovića ocenila visokom ocenom – 4, 60.

Film je na Sarajevo film festivalu prikazan u okviru programa Pretpremijere, u punoj sali  Narodnog pozorista, gde su glumac i producent filma Lazar Ristovski, reditelj i scenarista Miloš Radović, kao i sarajevski glumac Haris Burina, dočekani uz ovacije. Nakon poslednje scene ove tragikomične priče o nevinim ubicama, mašinovođama, tokom kojeg se publika glasno smejala i tugovala sa junacima filmske priče, ekipa je ispraćena dugim aplauzom.

Povezana vest:  Film "Moj jutarnji smeh" u Bioskopu Doma omladine Beograda

U ovoj komediji-melodrami glavni junak je Ilija, koga maestralno tumači Lazar Ristovski, šezdesetogodišnji mašinovođa, na korak do penzije. Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima priprema se da nastavi porodičnu tradiciju. Ilija ga upoznaje sa poslom i činjenicom da su nesreće neizbežne…U filmu igraju i Nina Janković, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Danica Ristovski, Haris Burina, Tihomir Stanić, Petar Korać, Pavle Erić…

Povezana vest:  Saša Baron Koen treći put u filmu Larija Čarlsa

Beogradska premijera održaće se 14. septembra u Sava Centru, a dan kasnije film će imati priliku da pogleda i novosadska publika, a potom i publika u drugim gradovima Srbije u bioskopima i putem mreže mobilnih bioskopa.

Karte za beogradsku premijeru su već u prodaji i mogu se kupiti na blagajni Sava Centra, kao i na prodajnim mestima Eventima.

Distributer filma je Art Vista.

Povezana vest:  "Južni vetar" duva od Francuske do Japana