Kratki film „Vienna table trip“ je ostvarenje međunarodno priznatog austrijskog reditelja Virgila Vidriha koji je 2002. godine bio nominovan za Oskara za kratki film „Copy Shop“. U svom novom ostvarenju čiji je cilj promocija grada Beča Vidrih uz pomoć takozvane kadar-po-kadar animacije prikazuje najlepše slike Beča: Beč kao Smart City – grad koji je u više navrata odlikovan za visok životni standard, kao kulturni dragulj, ali i centar ekonomskih inovacija i modernih tehnologija.

Povezana vest:  Novi pomak tehnologije u filmu "Tron - legat"

Vidrih je u jednoj minuti i 22 sekunde prikazao mikrokosmos Beča. Osnovu ovog animiranog filma čini postavljen sto kao u tradicionalnom Bečkom kafeu. Uz pomoć šolja, tacni, tanjira, escajga, bečkih specijaliteta i proizvoda reditelj predstavlja različite aspekte života u carskom gradu. Za potrebe filma Vidrih i njegova ekipa snimili su 55.000 fotografija u pet dana.

Film je primer nekonvencionalnog načina razmišljanja grada Beča koji se umesto klasičnog pristupa u promociji grada odlučio za kreativan način prezentacije. Film možete pogledati na internet strani: https://www.youtube.com/watch?v=nISzUw1Zwvk

Povezana vest:  Glumac Wentworth Miller priznao da je gej,odbio poziv u Rusiju

PHOTO: widrichfilm.com