Plakat_Drugi Dead Lake Horror and Wine Festival_Festival „Dead Lake 2: Povratak horora i vina“, koji će biti održan od 7. do 11. septembra pod sloganom „Hell Of A Festival!“ (Pakleno dobar festival) u bioskopu „Abazija“ kraj jezera Palić, predstaviće relevantan presek najznačajnijih dugometražnih ostvarenja horor žanra iz celog sveta.

Fokus ovogodišnjeg festivala je na regionalnim filmovima.

Biće prikazano 13 ostvarenja, a festival će otvoriti premijerno u Srbiji film „Strmina“, sa Natali Brni i Brajsom Draperom u glavnim ulogama.

Van konkurencije biće prikazan „Procep“ u režiji Dejana Zečevića, prvi srpski naučnofantastični film u kome igraju Ken Fori, Katarina Čas, Dragan Mićanović, Denis Murić.

Povezana vest:  Najpoželjniji samci i samice Holivuda

Na programu će biti i domaća horor drama „Otvorena“ Momira Miloševića, kao i slovenačko ostvarenje „Idila“ Tomaža Gorkiča koje prati ekipu čiji se modni foto-šuting u idiličnom planinskom krajoliku pretvara u stravičnu borbu za goli život.

Publiku očekuje premijerno i britanski film „Nina zauvek“ o devojci koja nakon smrti oživljava i proganja bivšeg dečka i njegovu novu devojku, kao i srpska premijera pobednika slovenačkog festivala „Grošmann“ – meksički film „Sćerzo Diabolico“ o dosadnom i isfrustriranom računovođi koji odlučuje da kidnapuje tinejdžerku koja će postati njegova najgora noćna mora.

Tu je i američki „Drugo zlo“ o porodici koja želi da oslobodi kuću od zla koje ju je zaposelo, zatim moderan psihološki triler sa skandinavskim senzibilitetom „Sensoria“, britanski „Lekcija“ o nastavniku koji odluči da otme dva delikventa da bi ih „naučio pameti“, zatim „Devojka na fotografijama“ (SAD) i „Koliba straha“ o studentima koji za vikend odlaze u šumu kako bi proslavili završetak školske godine i bivaju izloženi smrtonosnom virusu koji ih vrlo brzo ubija.

Povezana vest:  IGRE GLADI: LOV NA VATRU premijerno na Teens Night u Cineplexx Delta City Beograd i Kragujevac Plaza 21. novembra

Festival će zatvoriti američko ostvarenje „Vizije“ o mladom bračnom paru koji se seli u naizgled idilično imanje sa vinogradima u Kaliforniji, gde glavna junakinja doživljava zastrašujuće vizije.

U pitanju je novi film Kevina Greuterta, reditelja horor blokbastera „Saw 3D“, u produkciji kuće „Blumhouse“, koja je radila najveće horor hitove poslednje decenije, kao što su „Paranormalna aktivnost“, „Sinister“ i „Insidious“.

Povezana vest:  Bioskopi neće preživeti poslednji udar

Nagradu „Haron“ za najbolji film dodeliće žiri koji čine: Miko Aroma, direktor festivala „Night Visions“ iz Helsinkija i menadžer Nordijske žanrovske invazije, platforme za skandinavske žanrovske filmove, zatim Tomaž Horvat, direktor festivala „Grošmann“ i Dejan Zečević, srpski reditelj.

Organizator festivala je producentska kuća „Art & Popcorn“, a manifestaciju je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije.