Premijerom animiranog filma „Trolovi“ u bioskopu „Sinepleks“ (Ušće) sutra počinje 12. Dečiji filmski festival – Kids fest.

Glumica Anđelka Prpić, ambasadorka 12. Kids festa, svečano će otvoriti najveću manifestaciju u oblasti kulture i zabave za decu.

Na otvaranju će biti upriličen i zabavni program, a nakon premijere animiranog filma“Trolovi“ prisutnima će se obratiti i učesnici sinhronizacije, Marko Mandić, Ana Štajdohar, Aleksandra Radosavljević, Nikola Demonja, Ivan Zekić, Mara Mikić, Milan Antonić i Marko Kon.

Povezana vest:  "Sumrak saga: Praskozorje prvi deo" na samom vrhu Box Office liste!

Program Dečijeg filmskog festivala odvijaće se do 30. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i u još 30 gradova širom zemlje.

Tokom uzbudljivih sedam dana, najmlađi posetioci bioskopskih sala zaviriće u neke neverovatne i do sad neispričane filmske priče, a Prpić je posebno izdvojila dva filma – švajcarski „Čudovištance Moli“ i dokumentarac čuvenog reditelja Terensa Malika „Plovidba kroz vreme: Put života“.

Kids fest ove godine nudi bogatiji filmski program – 20 filmova, raspoređenih u dva programa.

Povezana vest:  Robert de Niro dobio ćerku

Većina filmova biće sinhronizovana na srpski jezik da bi najmlađi nesmetano mogli da uživaju u avanturama animiranih junaka.

Mališane, pored filmova, očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni, a ono što ovu godinu čini posebnom, jeste uvođenje specijalnog Teen programa za decu uzrasta od 12 do 18 godina.
Među filmovima koji će se naći u „Teen selekciji“, organizatori izdvajaju „Odiseju“ čuvenog francuskog reditelja i scenariste Žeroma Sala i aktuelni film vizionarskog reditelja Tima Bartona „Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu“, kao i francusko ostvarenje „Avril i neverovatni svet“.

Povezana vest:  Film Quo Vadis Aida Jasmile Žbanić dostupan još 7 dana na online platformi Kinomeeting Point

Biće prikazani filmovi iz Norveške, Holandije, Belgije, Francuske, Češke.

Na programu će se, između ostalih, naći nastavak najgledanijeg filma na 10. Kids festu – „Bela i Sebastijan“, priča o nekada najboljim komšijama „Pat i Mat“, kao i Ledeno doba: Veliki udar“.