Ambasadorka Kids fest-a, Anđelka Prpić, otvorila je danas najveću manifestaciju u oblasti kulture i zabave za decu koji će širom zemlje trajati od 24. do 30. oktobra
Na radost brojnih mališana, danas je u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center u Beogradu svečano otvoren 12. Dečiji filmski festival – Kids fest. Na događaj za decu pod sloganom „Filmujmo u ritmu sreće“ premijerno je prikazan i animiran film Trolovi.

Na svečanom otvaranju hor Čarolija izveo je himnu Kids festa, uz koju su plesale balerine iz plesne škole Adagio. Nakon njihovog nastupa, usledilo je i obraćanje ambasadorke Kids festa glumice Anđelke Prpić: „Kad pomislim na bioskop, ja pomislim na sreću, na osmeh i na fenomenalno raspoloženje. Tokom ovih sedam dana biću intezivno srećna, jer ću gledati jedne od najboljih filmova u omiljenim bioskopima.

Nakon premijernog prikazivanja filma Trolovi, publici su se poklonili i glumci koji su učestvovali u sinhronizaciji Marko Mandić, Ivan Zekić,  Aleksandra Radosavljević, Marija Mara Marić, Ljiljana Stjepanović, Milan Antonić, Nikola Demonja i mnogi drugi.

Povezana vest:  Najgledaniji filmovi u britanskim bioskopima



12. KIDS FEST se održava širom Srbije od 23. do 30. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i u još trideset gradova širom zemlje. Tokom KIDS FEST-a prikazuju se najkvalitetnija filmska ostvarenja koja dolaze iz celog sveta (Francuska, Švedska, Norveška, Danska…) za decu predškolskog i školskog uzrasta, a važan deo festivala jesu i zabavne i kreativne radionice i igraonice u kojima se deca edukuju o važnim temama na njima prilagođen način. Ove godine raznovrsan program od20 ostvarenja je podeljen u dve celine, KIDS program (4-12 godina) i TEEN program(12-18 godina).

Povezana vest:  Nagrade Američkog udruženja glumaca za "Americku prevaru"

Kao i prethodnih godina, važan deo festivala je Kids fest Arena u Dvorani Doma Sindikata čiji bogati program posetioci mogu da vide od 24. do 30. oktobra. U zabavnim, kreativnim i obrazovnim radionicama učestvovaće brojni animatori i plesne grupe. Klinci i klinceze će imati priliku da učestvuju u kreativnom kutku „Politike za decu“, igricama sa „Computerland-om“, „Naxi“ karaokama, radionici žongliranja, maloj školi programiranja i mnogim drugim animacijama.

Povezana vest:  Stiže Šrek 4 na srpskom

Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FESTU se nisu menjale i od danas se mogu nabaviti na svim blagajnama bioskopa.

U Beogradu se 12. Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx UŠĆE Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, „Dvorani Doma Sindikata“, bioskopu „Fontana“, „Dvorani kulturnog centra“, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“ i „CineStar Cinemas“, a u Pančevu i Zrenjaninu, takođe u bioskopima „CineStar Cinemas“. Kids fest se u Kragujevcu održava u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop „Vilin grad“.

Za više informacija posetite zvanični sajt Kids festa: www.kids-fest.com