Oskarom nagrađeni film „Mesečina“ reditelja Berija Dženkisa stiže u domaće bioskope 30. marta, najavio je danas distributer „Con film“.

„Mesečina“ je film o bezvremenskoj ljudskoj povezanosti i samootkrivanju, a predstavlja život mladog crnca od detinjstva do sazrevanja i njegove borbe kako bi pronašao svoje mesto u svetu dok istovremeno odrasta u opasnom kvartu u Majamiju.

Kao paralelni portret modernog života kojeg vode Afro-amerikanci i sopstvene ličnosti, porodice, prijateljstva i ljubavi, film „Mesečina“ odzvanja dubokom saosećajnošću i univerzalnom istinom, ističe distributer.

Povezana vest:  Bred Pit zainteresovan za film o ekološkoj katastrofi

Maheršala Ali je osvojio Oskara za najbolju epizodnu mušku ulogu, dok su za najbolji adaptirani scenario nagrađeni Dženkins i Tarel Alvin Makrani, koji je autor nikad objavljene priče „In Moonlight Black Boys Look Blue“.

„Mesečina“ je dobila i nagradu Američkog filmskog instituta i Zlatni globus u kategoriji najbolji film godine.
Različiti glumci u filmu tumače iste likove u različitim razdobljima njihovih života.

Povezana vest:  Robert Pattinson se povlači sa javne scene?

Aleh R. Hibert, Ešton Sanders i Trevante Rouds glume Kajrona, a Džaden Piner, Jharel Jerome i Andre Holand tumače Kevina – dvojicu dečaka pa tinejdžera pa muškaraca koji vode životne bitke sa porodicama, okolinom, ali i sami sa sobom.

Zanimljivo je da reditelj nije dozvolio glumcima, koji glume isti lik, da se druže tokom snimanja filma da bi svaki na svoj način i svako u svom životnom dobu što prirodnije dočarao svoj lik.

Povezana vest:  Johnny Depp brani Romana Polanskog