Reditelj Adam Smit, dokazani britanski televizijski majstor i autor reklama mnogih poznatih brendova, oprobao se i u filmskoj režiji svojim debijem „Nož u našim leđima“. Film će domaća publika imati prilike da pogleda u bioskopima od 27. aprila i uživa u izuzetnoj glumačkoj podeli koju predvode Majkl Fasbender i Brendan Glison.

„Nož u našim leđima“ je priča o porodici engleskih čergara koja živi poput odmetnika u anarhičnom uglu jednog od najbogatijih sela Britanije.  Kolbi Katler (Brendan Glison) počinje neplaniranu borbu kada se njegov sin Čed (Majkl Fasbender) zapita kakav uticaj Kolbi ima na svog unuka i poželi da pobegne od svog dominantnog oca. Čed svim snagama želi da sopstvenoj deci obezbedi obrazovanje koje sam nije imao, kako bi izbegli njegovu sudbinu. Međutim, da bi pobegao od Kolbija i takvog života koji bi za posledicu imao kaznu zatvora, pa i smrti,  Čed mora zabosti nož u leđa svom ocu.

Povezana vest:  Bili Bob Tornton u nastavku Nevaljalog Deda Mraza

“Rođen sam u Irskoj u kojoj imamo zajednicu irskih čergara. Ovu sam priču doživeo lično, kao nešto uz šta sam odrastao i šta sam hteo da proživim i sa suprotne strane, sa strane čergara. Želeo sam da razumem njihov način života, pogled na svet i borbu za egzistenciju. Smatrao sam da je to važna tema s kojom moramo svi da se suočimo”, objašnjava Fasbender.

Povezana vest:  Omaž Dejvidu Bouviju u Muzujeu jugoslovenske Kinoteke

Film koji obiluje napetim scenama provala i bekstva od policije, ipak je jedan od onih filmova koji će vas emotivno dodirnuti jer ćete osetiti empatiju prema čoveku koji posle toliko godina pod lošim uticajem pokušava da se promeni i izmigolji iz stiska patrijarhalnog oca koji ne zna za bolje.

Premijera filma je bila na 45. Festu, a šta nas očekuje od  27. aprila pogledajte u trejleru.

Povezana vest:  Premijerom filma Templar: Krv za krv otvorena Blockbuster revija