Najmoderniji bioskop Cineplexx BIG Beograd večeras je otvoren u okviru BIG FASHION šoping centra na Karaburmi. Ljubitelji filmova će nakon višemesečnih radova i investicije od preko 4 miliona €, uživati u elegantnom spoju tradicionalnog i modernog bioskopa urađenog prema visokim standardima kompanije Cineplexx.

Specijalnim, crvenim tepihom pored „paklenog“ Cineplexx vozila prošetale su brojne poznate ličnosti iz javnog i kulturnog žIvota među kojima su glumci Jugoslava Drašković, Gordan Kičić i Bojan Perić, reditelj Darko Bajić, predstavnici medija Sandra Perović i Aleksandar Jovanović koje su uživale u filmu „Paklene ulice 8„, nastavku popularnog filmskog serijala sa Vin Dizelom u glavnoj ulozi.

Povezana vest:  Atletiko siguran protiv Sevilje

Bioskop Cineplexx BIG Beograd ima osam sala, ukupni kapacitet od 1.300 mesta i prostire se na površini od 3.000 m². Pored fantastičnih 4K projektora, sve sale su u potpunosti digitalizovane i opremljene vrhunskom Real D 3D tehnologijom. Novi Cineplexx je prvi bioskop u Beogradu sa mogućnošću prikazivanja filmova uz pomoć najnovije serije Barco laserskih projektora. Oni se oslanjaju na tehnologiju plavog lasera, za pun spektar boja i visok kvalitet slike, koja će maksimalno upotpuniti doživljaj svim ljubiteljima sedme umetnosti.

Povezana vest:  Lipikar Syndet AP+ i Lipikar Baume AP+ – nezamenljivi saveznici u hladnim zimskim danima!

Radi dobijanja savršene akustične atmosfere u dvoranama, kroz ceo bioskop razvučeno je ukupno 27 kilometara kablova, dok će uz JBL 5.1 i 7.1 sistem zvučnika gledaoci moći u potpunosti da zarone u radnju filma. Srebrno bioskopsko platno ukupne površine od 481 kvadratni metar, postavljeno je na sferične ekrane, kako bi gledanje filmova iz svakog mesta u sali bilo identičnog kvaliteta. Posebnu draž enterijeru novog bioskopa Cineplexx u Beogradu davaće i svetlosna instalacija likova filma Dart Vejder, Džoker i Minion za čiju izradu je bilo neophodno da se probuši više miliona mikrorupa kroz koje prolaze snopovi ružičaste svetlosti.

Povezana vest:  En Hatavej želi veliku porodicu

Sve sale bioskopa Cineplexx BIG Beograd opremljene su sa udobnim, posebno dizajniranim VIP sedištima, kao i mestima za zaljubljene u kojima će parovi imati priliku da uživaju u omiljenom filmu.

Kompanija Cineplexx International je početkom aprila u Bukureštu dobila nagradu EuropaProprety za retail kompaniju godine u Srbiji. Ova nagrada se dodeljuje kompanijama koje su bile najaktivnije u regionu na osnovu njihovih tržišnih inovacija, ekspanzije na tržištu, koncepta i dizajna i komercijalnog uspeha.