Jedan bar. Osmoro zatočenika. Dva leša. I jedan ubica koji se krije među njima. Da li se usuđujete da naručite kafu? Ekstravagantna satira proslavljenog španskog režisera Aleksa de la Iglesija, koja nas silom prilike sa velegradskih ulica spušta u podrum jednog madridskog bara, ali i društveno podzemlje savremenog sveta u domaće bioskope stiže 26. maja.

Aleks de la Iglesija, koji je domaćoj publici poznat po ostvarenjima “Moja velika noć”, “Veštičarke i bičarke”, “Poslednji cirkus”, “Dan zveri”, kao i dokumentarnom filmu “Mesi”, ovoga puta donosi priču o tome do kojih granica je čovek spreman da ide iz straha. Glavni likovi u baru, Naćo, Elena, Serhio, Trini, Amparo i ostali, pod pritiskom misteriozne smrti i masovne panike bivaju uhvaćeni u lavirint ljudskih slabosti. A one obično otkrivaju ono najgore u nama. Vrsna socijalna drama sa elementima napetog psihološkog trilera, a podgrejana klasičnim crnim humorom Aleksa de la Iglesije, „Bar“ dokazuje istinitost drevne latinske mudrosti: “U vinu je istina”. Alkohol, izolacija, egzistencijalna kriza i strah od najbližeg u protagonistima bude ono najgore. Preživljavanje postaje jedini imperativ. Sasvim dovoljan da film „Bar“ bude uvršten u revijalni deo ovogodišnjeg Filmskog festivala u Berlinu, uz pitanje – šta postajemo kad se odreknemo svoje ljudskosti?

Povezana vest:  Montevideo proslavio pola miliona gledalaca

Glavne uloge reditelj je poverio već dokazanom glumačkom paru Blanki Suarez i Mariju Kasasu, a u baru će im se pridružiti i Karmen Maći, Terele Paves, Hose Sakristijan, Sekun de la Rosa, Haime Ordonjes, Hoakin Kliment i drugi.

 

 Film „Bar“ će premijerno biti prikazan na otvaranju 10. izdanju festivala španskog filma „Španski metar“ 26. maja u Dvorani Kulturnog centra sa početkom u 20 časova, dok će se na redovnom repertoaru bioskopa naći istog dana u distribuciji Dexin filma.

Povezana vest:  Robert Pattinson u vezi s unukom Elvisa Presleyja?