Postapokaliptični film „Gadna gomila“ donosi nam priču o svetu bezakonja, distopije, kriminala i beznađa. Ovu neobičnu priču ekranizovala je rediteljka i scenaristkinja Ana Lili Amirpur, amerikanka iranskog porekla, predstavljajući jedan smeli žanrovski eksperiment.

Radnja filma „Gadna gomila“, smeštena u vrelim pustinjskim dinama, fokusira se na Arlen (Suki Vaterhaus) koja neslavno završava u distopijskoj zabiti van granica civilizacije. Nesnađena, ona postaje zarobljenik jedne grupe kanibala i dok se Arlen prilagođava životu među „gadnom gomilom“, shvata da odabir zla ili dobra uglavnom zavisi od toga pored koga se nalazi.

Povezana vest:  FRANCUSKO OSTVARENJE "JAOVO PUTOVANJE" OD ČETVRTKA 04. JULA U BIOSKOPU KOMBANK DVORANA

Film „Gadna gomila“ je imao svetsku premijeru prošlog septembra na Filmskom festivalu u Veneciji, kada je brendiran kao „romantični horor-triler“. Tom prilikom nagrađen je specijalnom nagradom žirija.

Film je okupio sjajnu ekipu glumaca, među kojima su Kijanu Rivs, Džejson Momoa, Džim Keri, Suki Vaterhaus, Dijego Luna i Đovani Ribisi.

Lili Amirpur je „Gadnu gomilu“ snimala u kalifornijskom Slab Sitiju u kome, pod oskudnim uslovima, živi mnogočlana zajednica ilegalnih stanara od kojih se mnogi pojavljuju kao statisti u filmu.

Povezana vest:  Antonio Banderas ambasador dobre volje UNDP

Domaća publika će imati priliku da pogleda ovo dugo iščekivano ostvarenje od 31. avgusta u odabranim bioskopima širom Srbije.