Dokumentarni film „Peter Handke“, u režiji Korine Belc, istražuje život i delo austrijskog pisca Petera Handkea u svetlu moderne književnosti – od mladića iz austrijskog sela koji se probio na književnu scenu, do njegovog sadašnjeg života u predgrađu Pariza.

Kroz intervjue, izjave, i arhivske snimke, Korina Belc prikazuje život i misli ovog poznatog umetnika. Stvorila je empatični i inspirativni film o percepciji stvarnosti i načinu na koji se ona pretvara u umetničko delo, postavljajući pitanja o tome kako treba živeti.

Povezana vest:  Oliver Stoun o Kenedijevom ubistvu

Ovaj dokumentarni portret je sniman više od tri godine, a premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Lokarnu u avgustu 2016. Scenario za film takođe potpisuje Korina Belc, a u filmu se pojavljuju Peter Handke, Amina Handke, i Leokadija Handke.

Korina Belc je dokumentaristkinja, scenaristkinja, i autorka dečijih knjiga, poreklom iz Nemačke. Proslavila se dokumentarnim portretom „Gerhard Richter Painting“ (2011), koji je dobio Nemačku filmsku nagradu 2012.

Povezana vest:  Kim Bejsinger i Džejson Patrik u mračnoj komediji

Domaća publika će imati priliku da pogleda film „Peter Handke“ od četvrtka, 24. avgusta, u bioskopima Tuckwood, Akademija 28, Fontana i Dvorana Kulturnog centra Beograda.