Spremite se za najluđu komičnu akciju, koja će vas naterati da plačete – ali od smeha. Najgledanija španska komedija “Junačine” stiže u domaće bioskope ovog četvrtka, 26. oktobra.

Reč je o rediteljskom debiju Hoakina Mazona, koji karikira čuvene akcione heroje sa velikog platna. Veštim humorom, komičnim zapletima, kao i odličnom glumačkom postavom, reditelj je pobrao sjajne kritike, a film je ocenjen kao osveženje u španskoj kinematografiji. Zanimljivo je i to da su “Junačine” inspirisale tamošnje televizijske producente, koji uveliko pripremaju seriju po uzoru na ovaj film.

Povezana vest:  Emma Watson kao ambasador dobre volje UN

“Dosad niste ni slutili u čijim rukama se nalazi vaša bezbednost. Kad upoznate ‘Junačine’, poželećete da to nikad niste ni saznali”.

Predstavljamo vam Elitni odred, špansku tajnu službu, koji je toliko čuven da niko nikad nije čuo za njega. No, njegovi članovi će, pak, za sebe reći da su ekvivalent američkoj CIA ili britanskoj MI6. Posle propale operacije i tragične smrti najboljih među njima, Odred regrutuje novu grupu agenata koju čine po jedan pripadnik civilne garde iz Andaluzije, Madrida, Baskije i Katalonije, i jedan legionar. Oni moraju da prevaziđu sve razlike (a ima ih poprilično), kako bi spasli zemlju od ludog teroriste koji je “reparirao” staru termonuklearnu bombu, potonulu posle incidenta kraj plaže u Palomaresu. Ovaj “problemčić” bio bi za naše heroje mačiji kašalj, da ustvari nisu parodija na junake akcionih filmova…

Povezana vest:  Tom Džouns: Mogao sam da budem Džejms Bond

A šta vas očekuje u filmu “Junačine”, koji u distribuciji Dexin filma stiže 26. oktobra u domaće bioskope pogledajte!